20231121_00.png

A külföldről hazaköltöző, itthon dolgozni, tanulni, vállalkozni vagy családot alapítani vágyó ügyfelei részére a 100%-ban köztulajdonú Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. – kapcsolódva az állam által nyújtott szolgáltatási körhöz, illetve a hazatérést segítő, Hazaváró programon belül elérhető közigazgatási szolgáltatáscsomag részeként – kedvezményes fordítási és hitelesítési szolgáltatásokat kínál. A programmal kapcsolatos részletes információk a program honlapján, a https://hazavaro.gov.hu/ oldalon érhetők el.

Az OFFI szolgáltatásai között megtalálhatók a Hazaváró programhoz szükséges okiratok kedvezményes fordításai, így a tényleges karakterszámtól független, előre kalkulálható, ún. fixáras (darabáras) megoldások, amelyek az egyszerű – 1-2 oldalas, formalizált – iratok, egyszerű igazolványok fordítása esetén vehetők igénybe. A darabáras megoldásban nem ügyintézhető iratok fordítása (pl. kézzel írt vagy ritka nyelvirányokon kiállított hosszabb iratok, bizonyítványok stb.) esetén a Hazaváró programban részt vevők számára az állami fordítóiroda a karakterenként számítandó fordítási díjból 20% díjkedvezményt nyújt. A hatósági ügyintézéshez szükséges fordításokat hitelesíteni kell – ennek díjából a programban részt vevők mindezek mellett további 50% kedvezményt vehetnek igénybe.

A különböző élethelyzeteknek megfelelő, komplex kormányzati szolgáltatáscsomagban a program kialakítói az egyablakos ügyintézésre törekedtek, így az összes ilyen ügyet a Hazaváró pontokra integrálták, az ügykezelést pedig egyszerűsítették. Számos, Hazaváró ponttal azonos városban találhatóak az OFFI ügyfélszolgálati irodák is – Budapest, Békéscsaba, Baja, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg – amelyek szintén igénybe vehetők a fordítási ügyintézéshez.

20231121_01.png

Az OFFI ügyfélszolgálati irodái: https://www.offi.hu/kapcsolat

 

2023. november 21.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Minőségi és versenyképes nyelvi közvetítés a közszférában

20240326_hír_00
Az OFFI Zrt. 2024. március 22-én Minőségi és versenyképes nyelvi közvetítés a közszférában címmel az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszékkel közösen nemzetközi konferenciát szervezett. A konferencián köszöntőt mondott Németh Balázs miniszteri biztos, az OFFI Zrt. vezérigazgatója, aki köszöntőjében tolmácsolta Tuzson Bence igazságügyi miniszter üdvözlő szavait...

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben
Az OFFI Zrt Lektorátusa 2024. február 19-én szakmai napot tartott „Az AI alkalmazásának lehetőségei a fordítóipari gyakorlatban címmel”. Az izgalmas előadásokat a kérdések és válaszok szekciója zárta. A párbeszéd és a vita során sok kérdés felvetődött, többek között az, hogy milyen kockázatokat hordozhatnak ezek az alkalmazások és eszközök, és vajon hol kezelik a bevitt adatokat a globális cégek.

2024. évi fejlesztési programok, projektek, küldetés, vízió az OFFI stratégiájában

20240116_01
„2024 januárjában az alapító Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott, 2023 és 2026 közötti négy évre szóló fejlesztési és üzleti stratégiai időszak második évébe lépünk” – hívta fel a dolgozók figyelmét évindítójában az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella. Kiemelte, hogy már elindult az OFFI155 projekt, amelynek központi eleme az egész éven át tartó megemlékezés...

Stratégia, hagyomány, digitalizáció: interjú dr. Németh Gabriellával, az OFFI vezérigazgatójával

20231204
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) protokoll és rendezvényszervezés szakos végzős hallgatója, Kakucska Mónika szakdolgozatához 2023 novemberében interjút készített az OFFI első számú vezetőjével. Mivel a kérdések a stratégiaalkotást, az állami fordítóiroda több mint másfél évszázados szervezeti kultúráját...

Szakmai nap a Magyar Nyelv Napja alkalmából

20231121
Széchenyi István 198 évvel ezelőtt, 1825. november 3-i felszólalásában a magyar nyelv művelését tűzte ki célul, amelynek ápolásával honfitársai magyar neveltetését kívánta segíteni: „Nekem itt szavam nincs. „Noha első magyar nyelvű írásos emlékeink a XII. századból származnak, hazánkban csak 1844. november 13-án vált hivatalos nyelvvé a magyar.” – és így szólt az OFFI tavaly novemberi tudósítása.

OFFI TRANSLAB: Fenntartható digitális nyelvi közfeladat-ellátás a 21. században

20231002
Az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella az OFFI dolgozói közösségének bejelentette, hogy a 2023 és 2026 közötti új Cégstratégia az Igazságügyi Minisztérium alapítói elfogadásával hatályba lépett, így az Alapító felhatalmazásával 2023 nyarától az OFFI új fejlesztéseken dolgozik.