Rólunk

Büszkék vagyunk arra, hogy az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) egész Európában egyedülálló szakmai múltra tekint vissza. Az állami fordítószolgálat története 1869-ben indult, így immár több mint 150 éve állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A 150 éves jubileum tiszteletére létrehozott honlapunkat itt tekintheti meg.

Történetünk 1869 márciusában kezdődött a Központi Fordító Osztály létrehozásával. A második világháborút követően cégünk 1994-ig állami vállalatként működött, majd átalakult 100%-os állami tulajdonú részvénytársasággá, amely formában jelenleg is működik. Az OFFI tulajdonosi jogait az Igazságügyi Minisztérium gyakorolja.

Szakmai múltunk, tapasztalatunk, és hitelességünk garancia ügyfeleink elégedettségére.

Tudta Ön, hogy az OFFI-ra mindig is a nyelvi közvetítés fellegváraként tekintettek? Egykori munkatársainak névsorában fordítóként megtalálható Göncz Árpád volt államfő, író és műfordító, Ottlik Géza író, Tardy Lajos író, történész, Passuth László író, Karcsay Sándor szótárszerkesztő, jogi szakfordító és még számos, napjainkban is elismert szaktekintély.

Munkatársaink a mai napig az OFFI történelmi múltjának tisztelete mellett végzik munkájukat, miközben rugalmasan és gyorsan reagálnak a mai kor kihívásaira is, amikor fogadják a hiteles és nem hiteles fordítási, valamint a tolmácsolási megbízásokat.

Projektszemlélettel dolgozunk a legújabb MSZ EN ISO 17100:2015 szabvány szerint.

ISO tanúsítvány embléma

Büszkék vagyunk 2002-ben megszerzett Bureau Veritas Certification Hungary tanúsítványunkra. Rendszeresen megújított MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási és MSZ EN ISO 17100:2015 fordításszolgáltatói tanúsítványunk az alábbi alkalmazási területekre érvényes:

  • hiteles fordítás készítése
  • fordításhitelesítés
  • hiteles másolat kiadása
  • nem hiteles, kereskedelmi jellegű fordítások, lektorálások készítése, tolmácsolási tevékenység

A Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) által kiadott Telephely Biztonsági Tanúsítvány (TBT) alapján budapesti központunkban nemzeti „Szigorúan titkos!”, a NATO SECRET és SECRET UE/EU SECRET minősítésű adatokat kezelhetünk és tárolhatunk. Elektronikusan nemzeti „Szigorúan titkos!”, NATO SECRET és SECRET UE/EU SECRET minősítésű adatokat készíthetünk és dolgozhatunk fel.

NATO beszállításra alkalmas szervezet

Az OFFI Zrt. a Honvédelmi Miniszter határozata alapján NATO Beszállításra Alkalmas (NBA) tanúsítvánnyal rendelkezik.
Az OFFI Zrt. a TBT és az NBA tanúsítványok alapján az általános pályázatokon túl olyan speciális NATO - EDA  pályázatokon is részt vehet, amelyeknek feltétele a TBT - ben az OFFI Zrt. számára meghatározott nemzeti „Szigorúan titkos!”, a NATO SECRET és SECRET UE/EU SECRET minősítési szintű adatok kezelésének és készítésének a képessége.

Budapesten kívül 3 régiós központtal (Szegeden, Győrben, és Egerben) és 20 fiókirodával állunk ügyfeleink rendelkezésére. Irodáink elérhetőségét itt találja.

Ügyfeleink a fordítani kívánt dokumentumokat irodáink bármelyikében leadhatják. A nem hiteles fordításokat online is megrendelhetik tőlünk.

Szolgáltatásaink körébe tartoznak:

Ezekről a kért szolgáltatás nevére kattintva olvashat bővebben.

Folyamatosan változó, megújuló szervezetként örömmel fogadjuk az ügyfeleinktől érkező azon javaslatokat, amelyek szolgáltatásaink javítását segítik elő. Írjanak nekünk az info [at] offi [dot] hu (info[at]offi[dot]hu) címre.