Mit jelent az etikus fordítás?

Nagy múltra visszatekintő 100%-os állami tulajdonú részvénytársaságként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy fordítóink és tolmácsaink a legmagasabb szintű szakértelemmel és etikussággal végezzék munkájukat.

Etikus

Az etikusságot mint szemléletmódot nem csak valljuk, hanem minden munkatársunknak oktatjuk is. Tesszük ezt a jogi és közigazgatási ismeretek közérthető átadásával, ami segít abban, hogy a fordításokban közreműködő szakembereink számára egyre természetesebbé váljanak az igazságügyi etikai szempontok.

Tudta, hogy mindazon munkatársaink, akik magas biztonsági igényű nyelvi közvetítést (fordítást, tolmácsolást) végeznek, komoly és önkéntes nemzetbiztonsági vizsgálaton is átesnek? Ezen átvilágítást a törvényben előírtak alapján megújítjuk.

Annak érdekében, hogy etikai elveinket megszilárdítsuk és munkatársaink jogi ismereteit növeljük, az OFFI belső képzőhelyeként létrehoztuk az OFFI Akadémiát. Az OFFI Akadémia keretében szervezett konferenciákon minden alkalommal kiemelt hangsúlyt kap a fordítás és tolmácsolás etikája is.

Az OFFI munkáját segítő, 2015 óta működő Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testület célja, hogy a cégvezetés számára kellő irányt mutasson a „jó fordítás”, a „jó fordító” és a „jó tolmács” szakmai kritériumának teljeskörű megvalósulásához a tudományosság igényével.

Az OFFI Lektorátusa (fordítóink és tolmácsaink szakmai felügyelete) 2016-ban megújította a Hiteles Nyelvi Szolgáltatások Etikai Kódexét, amelynek küldetése, hogy az OFFI részére dolgozó valamennyi tolmács és fordító kizárólag az ebben foglalt szakmai etikai elvek maradéktalan betartásával végezze munkáját.

Büszkék vagyunk arra, hogy az OFFI által biztosított fordítók, tolmácsok munkájával és erkölcsi hozzáállásával megbízóink maradéktalanul elégedettek. Ügyfeleink számos köszönőlevélben jelezték, hogy profi és etikus tolmácsainknak milyen nagy szerepe volt egy-egy esemény sikerében.

Fordítási és tolmácsolási igényeihez keresse az OFFI Zrt-t. A nem hiteles fordításról ITT, a tolmácsolásról pedig ITT tájékozódhat.