OFFI logó 2021

Az OFFI Zrt. kiemelten fontosnak tartja az innovációt, így a 2019–2022 közötti középtávú fejlesztési stratégiája a több mint 150 éves tapasztalattal működő állami fordítószolgálat válaszait, megoldásait tartalmazza a hiteles fordítás globális technológiai kihívásaira.

Az OFFI digitális fordítóiroda 2021. évi fejlesztései beépített automatizmusokkal igyekeznek garantálni, hogy ugyanazon irattípusok mindig egyazon eljárás alapján kerüljenek feldolgozásra, és így az eseti személyes egyeztetést igénylő munkafolyamatok csökkenthetők. Új megoldás a 2021. évben fejlesztett űrlap alapú sablonizált fordítás és az úgynevezett fordításelőkészítő modul, amely többek között az OFFI darabáras termékeinek palettáját bővíti, valamint segíti a beérkező forrásnyelvi anyag munkafolyamatok közötti útvonalválasztását. Ez az elektronizált fordításelőkészítési folyamat az ügyfél elégedettségéhez is vezet, hiszen az egyedileg becsült karakterszám alapján készített ajánlat helyett egyetlen ártétel (darabár) kapcsolódik csak a megrendeléshez, gyorsítva és egyszerűsítve az adminisztrációt, és kiszámíthatóvá téve a fordítási díj tervezését. Az űrlap alapú sablonok előnye, hogy azok célnyelvi törzsszövegét csak egyetlen alkalommal kell fordítani és lektorálni, és az auditált sablonok minőségbiztosítási szerepe is jelentős. Az ismétlődő és hasonló iratok fordításai folyamatosan csökkenő kockázattal készülhetnek el, a beépített automatizmusok pedig hosszú távon fenntartható módon segítik a magas minőségű fordítások elkészülését.

Az úgynevezett Cégkapu hozzáférés összekötése az OFFI elektronikus iratkezelő rendszerével megtörtént. Az állami megrendelőkkel való kapcsolattartás javítása, automatizálása érdekében az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó folyamatok integrálásra kerültek az ügyviteli rendszerrel. A Cégkapu összekötése az OFFI iratkezelő rendszerével elősegíti, hogy a cégkapun az állami intézményekből beérkező iratok, megrendelések átvétele, érkeztetése automatizáltan valósuljon meg.

Tolmácsolás

A 2021. év célkitűzéseit a társaság fenntartja: kevesebb klikkelésből változatlan ügyvitel; személyre szabottabb ügyfélélmény és VIP ügyfélkezelés. Az OFFI TRANSLAB™ digitális fordítóiroda hiteles fordítást támogató megoldásai közül a legfontosabbak továbbra is a IUSTerm™ jogi- és közigazgatási terminológiai adatbázis, a DOKUbank™ auditált sablontár és az űrlapkezelő fordításelőkészítő alkalmazás fejlesztése.

Az elektronikus ügyfélportál fejlesztések segítségével egyes ügyviteli folyamatok egyszerűsödnek, és egy korszerűbb online felület támogatja az ügyviteli rendszer ügyféloldali megjelenését. Bővül az ügyfél számára távolról elérhető, a fordítással kapcsolatos információk köre, és a belső folyamatmenedzsment tovább elektronizálódik. Az ügyfélszolgálati munkát egyszerűsítik az OFFI fejlesztései, az ügyfelek pedig egyre többféle önálló adatlekérdezést tudnak indítani otthonról, kényelmesen az elektronikus ügyfélportálon keresztül.

A matematikai módszereket és automatizált vizsgálatokat magában foglaló ügyfélszolgálati projektfejlesztések a fordítási és ügyviteli folyamatok további dinamizálását teszik lehetővé. Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda számos képzést biztosít a kollégáknak annak érdekében, hogy a nyelvtechnológiai és ügyviteli projektfejlesztések eredményesek és innovatívak legyenek, s közben a minőségbiztosított munkafolyamatok is megújuljanak.

20210519_01
20211113

© Fotó: OFFI Archívum: OFFI akadémia digitális képzések (2020–2021)

2021. október 13.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Jogi szaknyelv és közérthetőség a digitalizáció korában

20220609
Jogi hivatásrendek szakmai kihívásai a megújult jogi környezetben címmel országos szakmai konferenciának adott otthon a székesfehérvári városháza 2022. május 20-án. Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda előadói is részt vettek a Magyar Jogászegylet szakmai rendezvényén, amelyen a megjelenteket Székesfehérvár polgármestere köszöntötte.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ AZ OFFI VEZÉRIGAZGATÓJA ÉS AZ ESZÉKI EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁNAK DÉKÁNJA

20220517_01
Az OFFI budapesti központjában május 13-án együttműködési megállapodást írt alá az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja, dr. Trojan, Ivan és dr. Németh Gabriella, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda vezérigazgatója.

Túl minden határon – tolmácsok hadihelyzetben

20220512_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. 2022. április 28-án rendezte meg a kiemelt ügyfeleinek megbízásait ellátó fordítók és tolmácsok részére az immáron hagyományos éves VIP fordítói fogadást. Ezt az OFFI Sztorik rendezvénysorozat Fordítók és Tolmácsok hadihelyzetben – „Túl minden határon” című előadása követte.

Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században: fordítástudományi konferencia az OFFI-ban

20220401_01
Idén 24. alkalommal rendezte meg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hagyományos tavaszi fordítástudományi konferenciáját Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században címmel, az OFFI Tardy Lajos rendezvénytermében kialakított stúdióból, online közvetítéssel.

Március 15. alkalmából Igazságügyi Miniszteri elismerés az OFFI dolgozóinak

20220323
Varga Judit igazságügyi miniszter Nemzeti ünnepünk alkalmából miniszteri elismeréseket adományozott. Az elismerések átadási ünnepségére szóló meghívó 2022. március 17. csütörtök 11.00 órára invitálta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. két munkatársát is.

Közlemény az orosz-ukrán háborúban érintettek okiratainak magyarországi hitelesített fordításáról

20220301
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. a háború elől menekülő ukrán állampolgárok, illetve ukrán állampolgársággal esetleg nem rendelkező személyekkel szolidaritást vállal, ezért személyállapoti okmányait szükség esetén gyors határidővel és kedvezményes, fix áron fordítja le.

Modernizált ügyfélbarát ügyvitel a hiteles fordítások egységes minőségéért

20210827_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) ügyviteli modernizációja mérföldkőhöz érkezett. Az MSZ EN ISO 9001:2015 által támogatott munkafolyamatokba beépülnek a társaság intézményfejlesztési stratégiája alapján indult projektek digitalizációs eredményei.