20220512_01

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.  2022. április 28-án rendezte meg a kiemelt ügyfeleinek megbízásait ellátó fordítók és tolmácsok részére az immáron hagyományos éves VIP fordítói fogadást. Ezt az OFFI Sztorik rendezvénysorozat Fordítók és Tolmácsok hadihelyzetben – „Túl minden határon” című előadása követte. 

A rendezvényt dr. Németh Gabriella, az OFFI vezérigazgatója nyitotta meg, aki üdvözölte a munkatársakat, és megköszönte, hogy magas színvonalú szakmai teljesítményükkel támogatták az OFFI munkáját az elmúlt időszakban.  Beszédében kiemelte a cégstratégiában is meghatározott digitalizáció fontosságát, annak bevezetését a fordítói munkába. Megköszönte mindazok együttműködését, akik már CAT eszközt használnak a fordítói munka során, és továbbra is bizalommal vannak az OFFI iránt. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a fordítói iparág gyorsan változik, ezért az OFFI-nak követnie kell a globális innovációs kihívásokat. Az OFFI igyekszik képzést nyújtani az új megoldások bevezetéséhez, hogy ezzel is segítse a közreműködők munkáját.  A köszöntőt állófogadás követte, így volt alakalom újra a kötetlen beszélgetésre. 

20220512_02

Az állófogadás után kezdődött a 2019-ben útjára indított OFFI Sztorik következő programja, melynek meghívott vendégelőadója a Pulitzer - díjas író, haditudósító, újságíró Vujity Tvrtko volt, aki a technikai vívmányoknak köszönhetően közvetlenül Hawaiiról, közel 12 órás időeltolódással online jelentkezett be és tartotta meg a „Túl minden határon” című motivációs előadását, melynek keretében személyesen háborús élményeit, érdekes tapasztalatai, szakmai sikereit osztotta meg a jelenlévőkkel. 

Ezt követően a beszélgetés a fordítók és tolmácsok hadihelyzetben végzett munkájáról szólt Meghívott beszélgetőpartnereink az OFFI kiváló horvát és ukrán-orosz tolmácsai voltak: dr. Lehocki–Samardžić Anna, dr. Kota György és Rácz Mihály, akik szintén beszámoltak a saját tapasztalataikról, legfrissebb élményeikről. Elmondták, hogyan zajlik az ukrán menekültekkel a munka, kihangsúlyozva a tolmács személyiségének szerepét és azt is, hogy képtelenség kizárni az érzelmeket, ezért a tolmácsként megismert emberek történetei, fájdalmai örökre a lelkükbe vésődnek.

Ezen az emlékezetes délutánon szó esett emberségről embertelen körülmények között, akaratról, összefogásról, szeretetről és a hitről a sorsban, magunkban és embertársainkban. Köszönjük mindezt a meghívott vendégeinknek.

Az OFFI rendezvényéről beszámolt a horvátországi Új Magyar Képes Újság is, a cikk ITT olvasható.

20220512_03

© Fotó: OFFI archívum: OFFI SZTORIK (2022.04.29)
Dr. Kota György, dr. Lehocki–Samardžić Anna és Rácz Mihály, az OFFI tolmácsai

2022. május 12.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században: fordítástudományi konferencia az OFFI-ban

20220401_01
Idén 24. alkalommal rendezte meg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hagyományos tavaszi fordítástudományi konferenciáját Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században címmel, az OFFI Tardy Lajos rendezvénytermében kialakított stúdióból, online közvetítéssel.

Március 15. alkalmából Igazságügyi Miniszteri elismerés az OFFI dolgozóinak

20220323
Varga Judit igazságügyi miniszter Nemzeti ünnepünk alkalmából miniszteri elismeréseket adományozott. Az elismerések átadási ünnepségére szóló meghívó 2022. március 17. csütörtök 11.00 órára invitálta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. két munkatársát is.

Közlemény az orosz-ukrán háborúban érintettek okiratainak magyarországi hitelesített fordításáról

20220301
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. a háború elől menekülő ukrán állampolgárok, illetve ukrán állampolgársággal esetleg nem rendelkező személyekkel szolidaritást vállal, ezért személyállapoti okmányait szükség esetén gyors határidővel és kedvezményes, fix áron fordítja le.

Modernizált ügyfélbarát ügyvitel a hiteles fordítások egységes minőségéért

20210827_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) ügyviteli modernizációja mérföldkőhöz érkezett. Az MSZ EN ISO 9001:2015 által támogatott munkafolyamatokba beépülnek a társaság intézményfejlesztési stratégiája alapján indult projektek digitalizációs eredményei.

Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején – az eszéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék és az OFFI fordítástudományi konferenciája

2021.12.3-4
Komunikáció és nyelv – Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején címmel rendezett nemzetközi tudományos- és szakkonferenciát az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.