Résztvevők az OFFI Akadémia V. Projektkonferenciáján

A 2019-ben 150 éves hagyományait ünneplő állami fordítószolgálat október 10-én rendezte meg Budapesten a fejlesztési projektekkel kapcsolatos OFFI Akadémia V. Projektkonferenciát. Meghívott vendégként részt vett az eseményen dr. Sembery-Sugár Hajnalka, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Felügyeleti Főosztályának vezetője és Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) elnöke is.

A rendezvényt dr. Németh Gabriella vezérigazgató nyitotta meg, aki ismertette az OFFI 2019–2022-es évekre szóló intézményfejlesztési stratégiájában megfogalmazott célokhoz kapcsolódó fejlesztési terveket: az OFFI a közfeladatellátásra fókuszáltan adatbázisok és új digitális megoldások fejlesztését tűzte ki célul és nagy hangsúlyt fektet a minőségbiztosításra, a terminológiai egységesítést segítő adatbázisfejlesztésekre, és minden olyan projektalapú és automatizmust jelentő megoldásra, amely a hiteles fordítások, az igazságügyi nyelvi közvetítés és az ellátandó közfeladatok valamennyi szegmensét segítik, támogatják.

Dr. Szoták Szilvia lektorátusvezető a szakma és a projektek szükségszerű együttműködését mutatta be: hogyan segíti a fordítók és a tolmácsok munkáját a digitalizáció, a CAT eszközök megjelenése és a gépi fordítás elterjedése, valamint az OFFI által fejlesztett adatbázisok hogyan könnyíthetik és gyorsíthatják a fordítók munkáját.

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) elnöke bemutatta, hogyan látja a PMSZ az OFFI-ban végbemenő szervezeti transzformációt, és ismertette a tavasszal lezajlott – nemzetközi sztenderdeken alapuló – szervezeti kultúra felmérésének eredményét. Független szakértőként megállapította, hogy az OFFI projektmenedzsment mutatói a rövid, mindössze hároméves bevezetési időszak után már megközelítik a szolgáltatási ágazatra jellemző átlagos jó értékeket.

Dr. Kántor Ákos projektkoordinációs tanácsadó az új projektek megváltozott környezetét mutatta be. A 2019-ben hatályba lépett új szabályozás alapján a projektek előkészítését a korábbinál is alaposabban kell elvégezni, az informatikai beszerzéseket pedig a kormányzati elvárásoknak megfelelően ciklikusan, alkalmanként másfél évre előre tervezve célszerű megvalósítani.

A plenáris előadásokat követően az OFFI projektvezetői bemutatták projektjeiket: az elektronizált szerződéskötést célzó projekt elindult, és új lehetőségeket kínál az anonimizált okirattár projekt is. Ismertették továbbá az OFFI új, tervezés alatt álló honlapjának grafikai elemeit is, amelyeket egy mini közvéleménykutatás keretében véleményezhettünk is.

A konferenciát az immáron hagyományos projektvezetői fórum zárta. A projektekben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák számára a társaság vezérigazgatója elismerő okleveleket adott át, amelyek egyértelmű üzenetet adnak a társaság valamennyi dolgozója részére, azaz a projektek az integráltan minőségbiztosított OFFI Zrt. építőkövei, amelyeken a fejlesztések biztonsága és a tényleges eredmények nyugszanak. Az OFFI Zrt. már évek óta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) aktív tagja, így részesülhet a legsikeresebb magyar projekteket érintő tudásmegosztásból.

2019. november 21.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.