20230502

2023. április 27-én tartotta meg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) kilencedik projektkonferenciáját hibrid formában, amelynek témája a következő volt: Stratégiakészítés válságban – válságstratégia? 

Az OFFI a PMSZ Magyar Projektmenedzsment Szövetség Közszolgálati Tagozatának alapítója. A tagozat vezetője az OFFI vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella, aki elismerő okleveleket nyújtott át az OFFI stratégiai fejlesztési projektjeiben kiváló teljesítényt nyújtó projektmenedzsereknek és projektcsapatoknak. 

Az OFFI Akadémia 9. Projektkonferenciáján elhangzó előadások több szekcióban zajlottak. A Munkacsoport Szekcióban dr. Kántor Ákos (OFFI vezérigazgatói projektkoordinációs tanácsadó) és Nagyné dr. Szilvási Mária (OFFI IT osztályvezető) beszámoltak az OFFI Fordítás Előkészítő Modul elnevezésű projektjének sikereiről. Az úgynevezett Iratbevonási munkacsoport tagjai a folyamatok módosulásáról és az újratervezésről osztottak meg érdekes tapasztalatokat a hallgatósággal. Az Edukációs Szekcióban a gépi fordítás jó gyakorlatait és jövőbeli lehetőségeit mutatta be az OFFI gyakorlatában Nagy Levente lektor és Hegyi Emese, a Fordítási Projektmenedzsment Osztály vezetője. 

20230502_02

A PMSZ Közszolgálati Tagozat szekció keretében Sali Róbert, a PMSZ közigazgatási kapcsolatokért felelős elnökhelyettese köszöntötte a résztvevőket, és ismertette a PMSZ 2023. évi következő szakmai programjait. Örvendetesnek találta, hogy a Közszolgálati Tagozat tevékenységét az alapítás óta nagy érdeklődés övezi.  

A szekció bevezető előadásában dr. Németh Gabriella az OFFI korábbi intézményfejlesztési stratégiáinak készítéséről beszélt, majd azt ismertette, hogy az időközben zajló technológiai és gazdasági változások közepette hogyan készül az állami fordítóiroda  a következő (2023–26 közötti) stratégiai időszakra. Kitért arra is, hogy miért teremt különleges helyzetet, ha egy cégnek az állam a tulajdonosa.

Tisótzki István minősített mentor, Startup/KKV/Vállalati stratégia és megvalósítás-szakértő a vízióvezérelt működés és gyorsan alkalmazkodó megvalósítási eszközök témakörében tartott érdekfeszítő  előadást. A stratégiai gondolkodásról VUCA és BANI környezetben Simon Ildikó tréner (Victum Tréning és Tanácsadó Bt.) beszélt. A stratégiaelmélet és az operatív gyakorlat kapcsolatáról szóló előadást játék, majd kérdés-felelet blokk zárta. 

A PMSZ és az OFFI kapcsolata a tagozat 2021-es megalakulása óta folyamatos. A résztvevők megállapították, hogy a következő időszakban is számos olyan izgalmas témára fog fókuszálni a tagozat, amely mind az érdeklődő projektmenedzserek, mind az állami vagyonnal gazdálkodó szervezetek számára kellő tudásátadást és tapasztalatcserét biztosíthat.

20230502_03
20230502_04

© OFFI Akadémia 9. projektkonferencia előadók: 
Tisótzki István, Simon Ildikó, dr. Németh Gabriella, dr. Kántor Ákos/Klenk Márk, Kanász Zsanett, Jokán Viktória, Nagy Levente
 

2023. május 2.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Az OFFI egyetemi gyakornoki programja (2023)

20230908
Az OFFI Zrt. kiemelten fontosnak tartja a fordító- és tolmácsképzés támogatását, amelyet komplex szakmai programmal és munkatársainak elkötelezett szerepvállalásával valósít meg. Évente átlagosan húsz gyakornok érkezik az ország egyetemeiről, hogy személyesen, online vagy hibrid módon eltöltsenek négy szakmailag tanulságos hetet az ország legnagyobb fordítóirodájánál. A jelentkezők kiválasztása szigorú szempontok alapján történik. 

Az e-hiteles fordítás nyugdíjazta a másolathitelesítő fapecsétet

20230831
Az OFFI Zrt. 2016 és 2018 közötti középtávú fejlesztési stratégiájának elfogadásával a digitalizáció a papíralapú ügyintézés több évtizedes egyeduralmát törte meg az állami fordítóirodában. 2017. október óta az OFFI e-hiteles fordításának technológiai lényege az elektronikusan hiteles iratok „összefűzése” a digitális érintetlenség biztosításával.

Méltányosság, szolidaritás, gyors határidő és terminológiai egységesség a fordításhitelesítésben

20230706_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) Szervezeti és Működési Szabályzata előírja az Árazási és Honorárium Bizottság (ÁHB) működtetését, amely előkészíti az OFFI közszolgáltatásainak (pl. fordításhitelesítés, hiteles fordítás) árazásával és az azokban közreműködők díjazásával (pl. lektorálás, fordítás) összefüggő üzleti döntéseket.

A Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem hallgatóinak szakmai napja az OFFI Akadémián

20230612_01
Közel egy évtizedes hagyománya van annak, hogy a Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Magyar Tanszékének hallgatóit szakmai nap keretében fogadja az OFFI. A két szervezet képviselői által tavaly május 13-án aláírt  együttműködési megállapodás folytatódik a látogatással.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az OFFI szakmai napja az együttműködés jegyében

20230530_00.jpg
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) által 2022. szeptember 21-én aláírt együttműködési megállapodásban a felek kölcsönös elköteleződésüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépés mellett.

Kiváló magyar üzleti márka: sikeres tavaszi eredmények az állami fordítóirodában

20230516
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda 2023 első negyedévét követően – a 01–04. havi árbevétel alapján – az egész országra kiterjedően közel 104%-os eredménnyel teljesítette a tulajdonosi joggyakorló Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott üzleti tervben foglalt elvárásokat.