20230516

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda 2023 első negyedévét követően – a 01–04. havi árbevétel alapján – az egész országra kiterjedően közel 104%-os eredménnyel teljesítette a tulajdonosi joggyakorló Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott üzleti tervben foglalt elvárásokat.
A január és április közötti időszak az egész éves árbevételterv arányában közel 33%-os mértéket tesz ki. Kiemelkedő a Budapest, Bajza u. 52. alatt található központi ügyfélszolgálat teljesítménye, amely meghaladta a 110%-os eredményt. A szegedi, a győri és az egri régióközpontok szintén 100% vagy a feletti teljesítést értek el.

Az OFFI hagyományos és digitális (e-hiteles) fordítási és fordításhitelesítési szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. Több mint 90 nyelven és több mint 260 nyelvpáron készít magas színvonalú fordításokat évtizedek óta. A magánszemélyek, cégek, ügyvédi irodák és állami intézmények részére készülő fordítások ISO tanúsított folyamatok szerint, gyors határidővel készülnek.

20230516_01

1.    ábra: Az OFFI árbevételének megoszlása ügyfélszegmensenként 1.
(2023. január–április)

Az OFFI többnyelvű definíciókat tartalmazó és egyre bővülő terminológiai adatbázisa biztosítja az egységes és kiváló fordítási minőséget. Az idei év első időszakában a 38%-ot meghaladó lakossági megrendelések mellett a céges ügyfélkör 35%, a közigazgatási, illetve a bírósági megrendelések további 26%-ot jelentenek az összbevételből. A hiteles fordítási megrendelések arányán belül az adott időszakban az angol, francia és német nyelvű megrendelések 30%-ot tesznek ki, emellett a CAT-eszközzel fordított hiteles és nem hiteles fordításokon belül arányuk közel 90%.
Az egyre inkább keresett más nyelveken – így albán, baszk, belorusz, bolgár, bosnyák, cseh, holland, horvát, katalán, lengyel, moldáv, montenegrói, olasz, orosz, román, spanyol, szerb, szlovák, ukrán nyelven – közel 40% hiteles és több mint 60% szakfordítás készül. A ritkábban keresett nyelveken – pl. arab, azeri, dán, észt, finn, filippínó, görög, grúz, héber, hindi, indonéz, japán, kazah, koreai, kínai, kirgiz, kurd, lett, litván, maláj, mongol, norvég, perzsa, portugál, svéd, szlovén, thai, török, üzbég és vietnámi – a hiteles fordítások egyelőre nem CAT-eszközzel készülnek, és az összes nem CAT-eszközzel készülő hiteles fordítási megrendelésekből ezek összesített aránya 30%.

20230516_02

2.    ábra: Az OFFI árbevételének megoszlása ügyfélszegmensenként 2.
(2023. január–április)

A nyelveken kívül az állami megrendelői kör is igen változatos: önkormányzatok, ügyészségek, bíróságok (törvényszékek), a központi igazgatás kormányzati szervei (minisztériumok), rendőrkapitányságok, valamint a közigazgatás háttérintézményei is igénybe veszik az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda kiváló minőségű nyelvi közvetítő szolgáltatásait.

Az állami fordítószolgálat 2022-ben tizedik alkalommal nyerte el a Magyar Brands „Kiváló üzleti márka” díját. A Magyar Brands program küldetése, hogy a vásárlók és az üzleti világ figyelmét ráirányítsa a legsikeresebb hazai üzleti márkák szolgáltatásaira.

20230516_03

A kiválasztási folyamat rendkívül komplex, és a díjazottak kizárólag a fogyasztók és a szakértők egyöntetű értékítélete alapján részesülhetnek ebben az elismerésben. A kiváló minőség, a pénzügyi stabilitás és a rugalmas ügyfélkiszolgálás mellett az OFFI erős magyar márkává vált. Saját fejlesztésű terminológiai adatbázisokkal, fordítói minőségbiztosítással, gyakornoki és mentorprogrammal, továbbá a fordítóképzésben és a terminológiastratégiában hasznosuló kiadványokkal is kiszolgálja megbízóit és partnereit.

2023. május 16.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az OFFI szakmai napja az együttműködés jegyében

20230530_00.jpg
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) által 2022. szeptember 21-én aláírt együttműködési megállapodásban a felek kölcsönös elköteleződésüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépés mellett.

Minőségbiztosítási szabványok határozzák meg a hiteles fordítási munkafolyamatokat

20230117
Sikeres újratanúsító auditot teljesített az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) 2023. januárban. A nagy múltú tanúsító szervezet, a Bureau Veritas megállapította, hogy az átvizsgált irányítási rendszer dokumentációja megfelel az audit szabványoknak és megfelelő keretet biztosít az irányítási rendszer működéséhez. 

Sikeres szakmai és üzleti évet zár az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

20221220
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) idén is figyelemreméltó eredményeket ért el a szakmai együttműködések kialakítása, a közfeladatok magas szintű ellátása, valamint a dolgozók és fordítók szakmai képzése terén, miközben lezárul a 2019 és 2022 közötti intézményfejlesztési stratégiai időszak is.