Honlap hír kép 02

2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A járványügyi készültségi helyzetre tekintettel kisebb részben jelenléti, nagyobb részben webkonferencia formájában zajlott a rendezvény, az OFFI fejlesztési projektjeiben részt vevők számára. Számos projekthez kapcsolódóan került sor az eredmények bemutatására, a buktatók elkerülését segítő megoldások vagy éppen a folyamatok minőségét garantáló stratégiák ismertetésére.

Honlap hír kép 00

A munkatársak kompetenciáit támogató képzési keretrendszer és a tananyagok készítését támogató projekt eredményei előrevetítették az e-learning keretrendszer jövőbeli hasznosságát. Az OFFI fordítástámogató nyelvi adatbázisainak fejlesztését és bővítését célzó projektekben dolgozó csapattagok fejlesztési eredményeiket mutatták be, és azt, hogy hogyan haladnak előre a projektek a  cégstratégiában foglalt főbb mutatók (KPI)  növelésével. A konferencia keretében a június 8-án megújult OFFI honlappal kapcsolatban a projektvezető távolról közvetített prezentáció keretében nyújtott tájékoztatást arról, hogy többek között bevezetésre került a díjkalkulátor is annak érdekében, hogy megkönnyítsük ügyfeleink számára az ajánlatkérést. A projekt tervezése és a valódi kivitelezés ellentmondásai számos tanulsággal szolgáltak a hallgatóságnak.

A Fordítási és Tolmácsolási Minőségbiztosítási Osztály munkatársa ismertette az OFFI-val együttműködő fordítók körében végzett online kérdőíves kutatás eredményeit, amely a fordítástámogató eszközök használatáról és további lehetőségeiről szólt.

Honlap hír kép 01

A projektvezető bemutatta a fejlesztési irányokat és lehetőségeket a computer-aided translation (CAT) eszközök széleskörűvé tételéhez, amely nemcsak a fordítási határidők rövidülését, de a fordítási díjak csökkentésének és a honorárium emelésének lehetőségét egyaránt magában hordozhatja.

Az OFFI hagyományaihoz híven a projektekben kiemelkedően teljesítő kollégák vezérigazgatói elismerő oklevélben részesültek.

A konferencia tapasztalata, hogy a járványhelyzet okozta rendkívüli állapotban az OFFI Zrt. végig zökkenőmentesen ellátta közfeladatait, a hiteles fordítást kérők rendelkezésére állt, emellett pedig saját erőforrásaival felgyorsította projektjeit. Ennek célja az volt, hogy az Igazságügyi Minisztérium mint alapító által jóváhagyott, a 2019–22 közötti időszakra vonatkozó hatályos cégstratégiában meghatározott célokat – az ügyfélszolgálatok dinamizálását, a hiteles fordítási munkafolyamatok elektronikus támogatását, és a terminológiai és okirati adatbázisok bővítését – mihamarabb és minél magasabb színvonalon teljesítse a 100%-ban állami tulajdonú országos fordítóiroda.

2020. július 16.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az OFFI szakmai napja az együttműködés jegyében

20230530_00.jpg
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) által 2022. szeptember 21-én aláírt együttműködési megállapodásban a felek kölcsönös elköteleződésüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépés mellett.

Kiváló magyar üzleti márka: sikeres tavaszi eredmények az állami fordítóirodában

20230516
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda 2023 első negyedévét követően – a 01–04. havi árbevétel alapján – az egész országra kiterjedően közel 104%-os eredménnyel teljesítette a tulajdonosi joggyakorló Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott üzleti tervben foglalt elvárásokat.

Minőségbiztosítási szabványok határozzák meg a hiteles fordítási munkafolyamatokat

20230117
Sikeres újratanúsító auditot teljesített az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) 2023. januárban. A nagy múltú tanúsító szervezet, a Bureau Veritas megállapította, hogy az átvizsgált irányítási rendszer dokumentációja megfelel az audit szabványoknak és megfelelő keretet biztosít az irányítási rendszer működéséhez. 

Sikeres szakmai és üzleti évet zár az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

20221220
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) idén is figyelemreméltó eredményeket ért el a szakmai együttműködések kialakítása, a közfeladatok magas szintű ellátása, valamint a dolgozók és fordítók szakmai képzése terén, miközben lezárul a 2019 és 2022 közötti intézményfejlesztési stratégiai időszak is.