Honlap hír kép 02

2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A járványügyi készültségi helyzetre tekintettel kisebb részben jelenléti, nagyobb részben webkonferencia formájában zajlott a rendezvény, az OFFI fejlesztési projektjeiben részt vevők számára. Számos projekthez kapcsolódóan került sor az eredmények bemutatására, a buktatók elkerülését segítő megoldások vagy éppen a folyamatok minőségét garantáló stratégiák ismertetésére.

Honlap hír kép 00

A munkatársak kompetenciáit támogató képzési keretrendszer és a tananyagok készítését támogató projekt eredményei előrevetítették az e-learning keretrendszer jövőbeli hasznosságát. Az OFFI fordítástámogató nyelvi adatbázisainak fejlesztését és bővítését célzó projektekben dolgozó csapattagok fejlesztési eredményeiket mutatták be, és azt, hogy hogyan haladnak előre a projektek a  cégstratégiában foglalt főbb mutatók (KPI)  növelésével. A konferencia keretében a június 8-án megújult OFFI honlappal kapcsolatban a projektvezető távolról közvetített prezentáció keretében nyújtott tájékoztatást arról, hogy többek között bevezetésre került a díjkalkulátor is annak érdekében, hogy megkönnyítsük ügyfeleink számára az ajánlatkérést. A projekt tervezése és a valódi kivitelezés ellentmondásai számos tanulsággal szolgáltak a hallgatóságnak.

A Fordítási és Tolmácsolási Minőségbiztosítási Osztály munkatársa ismertette az OFFI-val együttműködő fordítók körében végzett online kérdőíves kutatás eredményeit, amely a fordítástámogató eszközök használatáról és további lehetőségeiről szólt.

Honlap hír kép 01

A projektvezető bemutatta a fejlesztési irányokat és lehetőségeket a computer-aided translation (CAT) eszközök széleskörűvé tételéhez, amely nemcsak a fordítási határidők rövidülését, de a fordítási díjak csökkentésének és a honorárium emelésének lehetőségét egyaránt magában hordozhatja.

Az OFFI hagyományaihoz híven a projektekben kiemelkedően teljesítő kollégák vezérigazgatói elismerő oklevélben részesültek.

A konferencia tapasztalata, hogy a járványhelyzet okozta rendkívüli állapotban az OFFI Zrt. végig zökkenőmentesen ellátta közfeladatait, a hiteles fordítást kérők rendelkezésére állt, emellett pedig saját erőforrásaival felgyorsította projektjeit. Ennek célja az volt, hogy az Igazságügyi Minisztérium mint alapító által jóváhagyott, a 2019–22 közötti időszakra vonatkozó hatályos cégstratégiában meghatározott célokat – az ügyfélszolgálatok dinamizálását, a hiteles fordítási munkafolyamatok elektronikus támogatását, és a terminológiai és okirati adatbázisok bővítését – mihamarabb és minél magasabb színvonalon teljesítse a 100%-ban állami tulajdonú országos fordítóiroda.

2020. július 16.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Vida Tamás elment…

20201117_00
Egykori kollégánkra, mentorunkra emlékezünk. Dr. Vida Tamás (1924) fordító, tolmács, az OFFI egykori igazgató-helyettese egy „csodaember”. Budapesten, 1924. április 14-én született.  1949-ben latin-francia szakos tanári oklevelet és doktori oklevelet szerzett...

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.