Hiteles fordítások mintaképe

Az OFFI Zrt. integrált minőségirányítási rendszere, a folyamatainak megvalósítása, azok dokumentálása megfelelő, és összhangban van az ISO 9001:2015 és ISO 17100:2015 szabványok követelményeivel – jelentette ki 2019. júniusában az ISO szabványoknak való megfelelést ellenőrző szervezet. Mivel a legmodernebb piaci és szakmai elvárásokat tükröző ISO 17100 szabványt kifejezetten fordításszolgáltatók részére alakították ki, ezért a sikeres audit is egy újabb, jelentős minőségi megerősödés a szervezet életében. Mindemellett eredményesen vezette be az OFFI Zrt az ISO 9001:2015 szabványban előírt vezetői szerepvállalás erősítését, folyamatszemléletet, a kockázatalapú megközelítést is – emelte ki a Bureau Veritas.

Bureau Veritas

Az auditjelentés kiemelte az OFFI Zrt. legjobb gyakorlatait: a szervezet minden pontján jelenlévő projektszerű működést, az intranet, mint egyidejű kommunikációban rejlő lehetőségek hatékony kihasználását, valamint a dokumentált tudásmegosztás, tudástranszfer jelentőségét. Az OFFI Zrt. mára a legtöbb fordításszolgáltatói tevékenységi szegmensben integrált ISO tanúsítással rendelkező magyar fordítóiroda, amely 2019 óta öt különböző, nyelvi közvetítéssel összefüggő tevékenységre rendelkezik minősítéssel:

  • kereskedelmi (nem hiteles) szakfordítás,
  • hiteles fordítás készítése,
  • fordításhitelesítés teljesítése,
  • hiteles másolat készítése,
  • lektorálás.

A minősítést végző Bureau Veritast 1828-ban alapították azzal a céllal, hogy „kiderítse az igazságot, és azt félelem vagy részrehajlás nélkül ismertesse”. Az ISO 9001:2015 és ISO 17100:2015 szerinti integrált tanúsítás az egész országot lefedő 27 magyarországi OFFI iroda modernizált tevékenységére kiterjed.

Az OFFI Zrt. a tudásmegosztást küldetésének tartja, ezért a szakmai közösség minden tagja számára már 2018-ban elérhetővé tette honlapján az ISO 17100 szabványban szereplő 42 angol nyelvű szakkifejezés és meghatározás pontos magyar megfelelőjét. Többek között a fordításra és fordításszolgáltatásra, a fordítási munkafolyamatra és technológiára is vonatkozó szakkifejezések és meghatározások fordítását öt hazai egyetem neves szakértőjével közösen állítottuk össze. Őszintén reméljük, hogy ezzel a gesztussal hozzá tudunk járulni a piaci szereplők és az ügyfelek, illetve a fordításkutatók közötti párbeszéd megkönnyítéséhez, a mindannyiunk számára fontos „közös nyelv” megtalálásához, a releváns terminológia építéséhez. LETÖLTHETŐ →ITT.

Az OFFI Zrt. mint integrált minőségbiztosítási tanúsítással rendelkező fordítóiroda 2019-ben is készséggel áll megrendelői szolgálatára, hiteles fordítások, szakfordítások, lektorálás vagy fordításhitelesítés elkészítésével.

Hiteles fordítás mintaképe

2019. szeptember 13.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az OFFI szakmai napja az együttműködés jegyében

20230530_00.jpg
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) által 2022. szeptember 21-én aláírt együttműködési megállapodásban a felek kölcsönös elköteleződésüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépés mellett.

Kiváló magyar üzleti márka: sikeres tavaszi eredmények az állami fordítóirodában

20230516
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda 2023 első negyedévét követően – a 01–04. havi árbevétel alapján – az egész országra kiterjedően közel 104%-os eredménnyel teljesítette a tulajdonosi joggyakorló Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott üzleti tervben foglalt elvárásokat.

Minőségbiztosítási szabványok határozzák meg a hiteles fordítási munkafolyamatokat

20230117
Sikeres újratanúsító auditot teljesített az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) 2023. januárban. A nagy múltú tanúsító szervezet, a Bureau Veritas megállapította, hogy az átvizsgált irányítási rendszer dokumentációja megfelel az audit szabványoknak és megfelelő keretet biztosít az irányítási rendszer működéséhez. 

Sikeres szakmai és üzleti évet zár az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

20221220
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) idén is figyelemreméltó eredményeket ért el a szakmai együttműködések kialakítása, a közfeladatok magas szintű ellátása, valamint a dolgozók és fordítók szakmai képzése terén, miközben lezárul a 2019 és 2022 közötti intézményfejlesztési stratégiai időszak is.