Dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntője

A 2018. május 25-i szakmai konferencia témája a biztonság és a biztonságtudatosság volt. Dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy az OFFI Zrt. állami tulajdonú fordításszolgáltatóként mindig etikusságra törekszik, amelynek keretében nagy hangsúlyt helyez a vele együttműködő szakemberek képzésére. Ez a képzési nap is ennek jegyében került megrendezésre az OFFI Akadémián.

A fordításügy 150 éves évfordulójára készülve dr. Szoták Szilvia, az OFFI kormányzati rendezvényekért és kapcsolattartásért felelős munkatársa a hajdani Központi Fordító Osztály tevékenységéről számolt be levéltári források alapján, felidézve az 1869–1878-as éveket. A közszolgálattörténeti áttekintés bebizonyította, hogy a hiteles fordítás nem mai találmány, azt a kezdetektől fogva a Központi Fordító Osztály vezetője, Ferencz József professzor végezte. Már ekkortól kezdve kihívást jelentett a magas minőségű fordítások elkészítése gyorsan, alacsony áron és etikusan a kormányzat számára.

Az OFFI-val együttműködő nyelvi közvetítő munkatársak részére az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai tartottak awareness képzést azzal a céllal, hogy tudatosítsák a biztonsági szempontokat a fordító szakmában dolgozóknak. Azaz megtanítsák, hogy hogyan vigyázzunk adatainkra, hogyan őrizzük a ránk bízott információkat, és hogyan kerüljük el azokat a helyzeteket, amelyekben akár arra illetéktelen személyek a számukra fontos információkat kicsalogató kérdéseiket feltehessék nekünk.

A délután meglepetésvendégét, Al Ghaoui Hesna riportert még a Panorámából ismerjük. Már ekkor, híradós korában járt veszélyes helyeken és küldte haza tudósításait az egyébként franciául, angolul, arabul és magyarul is beszélő Hesna. Interjúalanyai sokszor félelemmel teli helyzetekből tudtak kijönni megerősödve, ezért a viselkedés mozgatórugói kezdték el érdekelni. Így született meg élményeiből a Félj bátran! című könyv, amely kapcsán arra próbált minket megtanítani, hogy a félelmet hogyan fordítsuk a mi oldalunkra, s csináljunk belőle pozitív teljesítményt. Számos érdekes, tolmácsolással és nyelvi közvetítéssel is összefüggő tapasztalatát megosztotta a résztvevőkkel, akik nem féltek kérdezni tőle. A képzési napra regisztrált résztvevők az írónő dedikált könyvét kapták ajándékba.

A képzési nap beszélgetéssel és kellemes hangulatú állófogadással zárult.

Köszönjük minden kollégának, hogy hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

2018. május 29.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.