Nyelvtudományi szakmai konferencia az ELTE és az OFFI szervezésében

Az OFFI Zrt. az ELTE BTK Fordító és Tolmácsképző Tanszékével közösen idén immáron XIX. alkalommal szervez nyelvi szakmai konferenciát, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk 2017. március 30-31-én az ELTE BTK Kari Tanácstermébe. A teljes program ITT található.

A konferencia első napját idén is  – immáron 19 éves közös hagyományainknak megfelelően – az ELTE, míg a második napot teljes mértékben az OFFI Zrt. tölti meg igényes szakmai tartalommal.

Az idei évben a konferencia második napjának témája aktuális és megkerülhetetlen kérdést jár körbe: Terminológia és technológia a hiteles nyelvi szolgáltatásokban, többek között Rodolfo Maslias az Európai Parlament Termcoord vezetőjének előadásával.

E konferencia is kiváló fórum számunkra ahhoz, hogy ismét megmutassuk az Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, 2019-ben 150 éves OFFI eredményeit, szakmaiságát és megújult képességeit. 

A konferencia résztvevői a szünetben egymás közt is megvitatják a felmerült kérdéseket

A tavalyi évben is az OFFI programja –„Fordítás a közigazgatásban” címmel - teltházas hallgatóságot vonzott. A konferencián a fordítókon, lektorokon, terminológusokon kívül nemcsak az OFFI Zrt.  Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testületének prominens tagjai, vezérigazgatója, de számos fordító- és tolmácsképzős hallgató is megfordult, hiszen a közigazgatási fordítás olyan komplex tudást feltételez, amelynek elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Nem lesz ez másképp a terminológiát és a technológiai fejlődést megcélzó idei rendezvényünkön sem.

Bízom benne, hogy vendégeink között köszönthetjük rendezvényünkön.

Regisztráció: 2017 ELTE FTT tavaszi konferencia

2017. március 27.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák.