TransELTE2018 résztvevők Dr. Németh Gabriella társaságában

Az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Tanszéke és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) 2018-ban is megrendezi fordítástudományi konferenciáját, immár 20. alkalommal. Idén az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Tanszéke fennállásának 45. évfordulóját is ünnepeljük; ezúton is gratulálunk szakmai partnerünknek a majd’ félévszázados stabilitáshoz!

A 2019-ben 150 éves állami fordításügy szakmai szervezete, az OFFI számára is fontos a hagyomány és a modernitás. Ezért nagy várakozással tekintünk a megújult névvel fémjelzett TransELTE2018 rendezvény elé. Nagy örömünkre szolgál, hogy a legnagyobb múltú hazai szakfordító- és tolmácsképző intézménnyel együtt  ahol alapítása óta több mint 1300-an szereztek diplomát  egy mára 3 napossá nőtt szakmai konferenciát tarthatunk.

A konferencia időpontja: 2018. március 22–23. A nulladik napon, március 21-én külföldi vendégeink részvételével VIP fogadást adunk. Az ezt követő két szakmai nap programja rendkívül tartalmasnak ígérkezik, számos külföldi előadóval. Az OFFI szakmai napján köszöntőt mond az Igazságügyi Minisztérium képviselője és az OFFI vezérigazgatója is.

A 2016. évi program – „Fordítás a közigazgatásban” címmel – teltház előtt zajlott. 2017-ben a „Terminológia és technológia” került középpontba a hiteles fordítás vonatkozásában.
Az idei év a „Közszolgálat és biztonság” fordítástudományi szempontjait öleli át.

100%-ban állami tulajdonú, felelős fordítóirodaként nap mint nap foglalkoztat bennünket a bírósági tolmácsolás etikája, a fordításokkal összefüggő hatósági, bírósági kérdések, valamint a terminológiaépítés felelőssége. A napot záró kerekasztal résztvevői elemezni fogják, hogy az OFFI és az eljárásokban megjelenő nyelvi közvetítők vajon igazságügyi, igazságszolgáltatási, hiteles vagy jogi fordítást végeznek-e, és miért fontos még a tolmács megfelelő elhelyezkedése is a tárgyalóteremben.

A korábbi ELTE–OFFI konferenciákhoz hasonlóan ismét jókedvre, professzionális szakmai tartalmakra, csurig töltött termekre és kiváló rendezvényszervezésre számítunk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.  A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációhoz kattintson ide.

Program

2018. február 28.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.