Az OFFI ünnepli a 25 évvel ezelőtti szegedi iroda megnyitását

Szegeden a 25 évvel ezelőtti irodanyitást ünnepelte az OFFI 2017. október 6-án, ahova egykor közel húsz ember járt be dolgozni, mára már inkább a távmunka, a rugalmas és digitális munkamegoldások a jellemzők.

A helyi sajtó így tudósított az ünnepi eseményről, melyet az OFFI a szegedi Novotel dísztermében rendezett meg: „Kezdetben az írógépek kattogtak, majd a nyomtatók zümmögtek, mostanában kevesebb a papír. Ma már elektronikusan hiteles iratokat tudnak e-hiteles fordításként kiadni, egyetlen A4-es lap felhasználása nélkül, csak az interneten mozogva… 25 évvel ezelőtt azért jelentek meg Szegeden, mert a délszláv háború menekültjei annyi munkát adtak az irodának, hogy Budapestről célszerűnek látszott a frontvonalhoz közelebb jönni.”

Az ünnepségen köszöntőt mondott a tulajdonosi jogokat gyakorló Igazságügyi Minisztérium részéről dr. Kárpátiné dr. Juhász Hajnalka, az Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság kabinetvezetője. Az IM képviselője a megbízható minőség fontosságát hangsúlyozta, valamint megemlítette, hogy rendkívüli jelentősége van egy cég életében annak, ha a cégvezetés konkrét stratégia mentén építkezik, ahogyan ez az OFFI esetében is történik.

Dr. Németh Gabriella, az OFFI Zrt. vezérigazgatója köszönti a megjelenteket

Dr. Németh Gabriella, az OFFI Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte a megjelenteket: az együttműködő partnereket, megrendelőket, fordítókat, lektorokat, egyetemista gyakornokokat, oktatási partnereket és a budapesti, valamint régiós kollégákat. A cégvezető az elmúlt évek elért eredményeinek ismertetésével köszönte meg a kollégák kitartását, lojalitását az állami fordítóiroda, a megújult Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda iránt. Az elektronikus hiteles fordítások, a digitális adatbázisok és a terminológiai fejlesztések nélkül ma már elképzelhetetlen egy fordítóiroda élete, ezért az OFFI-ban is mindezek prioritást élveznek, hangsúlyozta a vezérigazgató.

A rendezvényen Barna Attila, a Dunántúli Regionális Ügyfélszolgálat vezetője és Zilahi Éva lektorátusvezető tekintett vissza az elmúlt 25 év emlékeire, vidám történeteire a bensőséges ünnepségen. A rendezvényt Gorbunova Natalia művésznő hárfamuzsikája színesítette, és Bálint József, a Kelet- és Délmagyarországi Regionális Ügyfélszolgálat vezetőjének zárszavát követő hangulatos állófogadás zárta.

Az OFFI ügyfélszolgálati irodái közül a győri iroda 2016-ban ünnepelte 30 éves jubileumát, és Szeged után szintén 2017-ben az egri iroda is 20 éves alapítási évfordulóját ünnepelheti.

A szegedi iroda 25. évfordulójára készült OFFI logóval ellátott torta

2017. október 16.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.