20210827_00

A több mint 130 munkavállalót foglalkoztató és országosan húszat meghaladó számú irodát üzemeltető OFFI Zrt. 2016–18 közötti stratégiai tervezési programját három évvel ezelőtt felváltotta a 2019–2022 közötti középtávú intézményfejlesztési tervezés időszaka. A hiteles fordításokért és az igazságügyi tolmácsolásért felelős állami fordító- és fordításhitelesítő iroda üzleti tervezését minden évben az aktuális stratégiai tervre alapítja. Az éves üzleti terv tartalmazza többek között a bevételi, kiadási, eredményességi és beruházási célmutatókat, a fejlesztések pénzügyi fedezetét, melyek teljesülését a menedzsment rendszeres időközönként monitorozza.
Az üzleti év elején az alapító jóváhagyja az üzleti tervet. Az OFFI üzleti tervére hatással vannak olyan külső körülmények, mint a fordítópiaci vagy a nemzetközi politikai változások (pl. a migráció, az uniós továbbtanulási és munkavállalási lehetőségek módosulása), a technológiai fejlődés okozta ugrásszerű változások (pl. fordító- és tolmácsgépek fejlesztése), a jogalkotás és a pandémia is. A számtalan előre nem látható változás ellenére is az OFFI Zrt. 2021. évi első hathavi üzleti terve sikeresen teljesült.
Ügyfélbarát jogszabályi változás volt, hogy 2021. január 1-jétől az OFFI ügyfeleinek nem kell a fordítások hitelesítése után illetéket fizetni. Az illetékmentesség az OFFI számára az adminisztratív terhek csökkenését is jelenti, ugyanakkor társaságunk nagy gondot fordít a digitális – papírmentes – fordítóirodai fejlesztésekre annak érdekében, hogy fokozzuk a digitális ügyfélélményt és tegyünk a környezetvédelemért. Az illetékkötelezettség eltörlése mellett az OFFI 2021. évi árpolitikáját a fordítóbarát, egyszerűsödő ügyviteli megoldásokra törekvés és a fordítópiaci változások követése is jellemzi. Júliustól az ügyfelek részére egyszerűsödtek és kedvezően módosultak az egyes szövegkategóriák felárai. A teljesítési határidők közül kivezetésre került a leghosszabb, 10 napos vállalási idő, így szintén ez év júliustól mindenki nemcsak hamarabb juthat hozzá a megrendelt fordításokhoz, hanem a megfelelő nyelvirány és a határidő kiválasztásával a ritka nyelvek esetében is optimalizálhatja a megrendelés végösszegét.

20210827_01

Az OFFI Zrt. 2019–22 közötti intézményfejlesztési stratégiája – amely a 150 éves szakmai hagyományokra építkező állami fordítószolgálat lehetséges fejlesztési válaszait vetíti előre a hiteles fordítás globális technológiai kihívásaira – kifejezetten fókuszál a hiteles fordítási és más termékek árában a honorarány mérésére, a közfeladatellátásban kiszolgált ügyfelek (hatóságok, állampolgárok, külföldi érintettek, bíróságok stb.) elégedettségének megtartására, valamint a digitalizációs fejlesztéseknek az ISO szabványoknak is megfelelő munkafolyamatokba való beépítésére. Mindezeknek az üzleti tervben foglalt bevételi, eredményességi és költségoldali hatásait az OFFI vezérigazgatója vezetésével működő Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja monitorozza. A társaság vezérigazgatója évente többször is beszámol a felügyelőbizottságnak a társaság működéséről, a közfeladatellátás és a projektfejlesztések, valamint az intézményfejlesztési stratégia megvalósulásáról és a külső kockázatokról.

 

2021. augusztus 27.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Túl minden határon – tolmácsok hadihelyzetben

20220512_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. 2022. április 28-án rendezte meg a kiemelt ügyfeleinek megbízásait ellátó fordítók és tolmácsok részére az immáron hagyományos éves VIP fordítói fogadást. Ezt az OFFI Sztorik rendezvénysorozat Fordítók és Tolmácsok hadihelyzetben – „Túl minden határon” című előadása követte.

Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században: fordítástudományi konferencia az OFFI-ban

20220401_01
Idén 24. alkalommal rendezte meg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hagyományos tavaszi fordítástudományi konferenciáját Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században címmel, az OFFI Tardy Lajos rendezvénytermében kialakított stúdióból, online közvetítéssel.

Március 15. alkalmából Igazságügyi Miniszteri elismerés az OFFI dolgozóinak

20220323
Varga Judit igazságügyi miniszter Nemzeti ünnepünk alkalmából miniszteri elismeréseket adományozott. Az elismerések átadási ünnepségére szóló meghívó 2022. március 17. csütörtök 11.00 órára invitálta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. két munkatársát is.

Közlemény az orosz-ukrán háborúban érintettek okiratainak magyarországi hitelesített fordításáról

20220301
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. a háború elől menekülő ukrán állampolgárok, illetve ukrán állampolgársággal esetleg nem rendelkező személyekkel szolidaritást vállal, ezért személyállapoti okmányait szükség esetén gyors határidővel és kedvezményes, fix áron fordítja le.

Modernizált ügyfélbarát ügyvitel a hiteles fordítások egységes minőségéért

20210827_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) ügyviteli modernizációja mérföldkőhöz érkezett. Az MSZ EN ISO 9001:2015 által támogatott munkafolyamatokba beépülnek a társaság intézményfejlesztési stratégiája alapján indult projektek digitalizációs eredményei.

Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején – az eszéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék és az OFFI fordítástudományi konferenciája

2021.12.3-4
Komunikáció és nyelv – Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején címmel rendezett nemzetközi tudományos- és szakkonferenciát az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.