Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony

2018. március 27-én az Igazságügyi Minisztérium munkatársainak részvételével megtartott II. OFFI Projektkonferencián dr. Németh Gabriella vezérigazgató infografikákkal szemléltette az állami fordítószolgálat eredményeit és lehetséges szerepét a 2019–2020 közötti időszakban a közigazgatásban.  Rámutatott arra, hogy az okiratfordítások biztonsága szükséges a hiteles fordításokban, valamint felhívta a figyelmet az OFFI jogszabályfordításokban játszott szerepére is, amely szintén jogszabályon alapuló tevékenysége az állami fordítóirodának, az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve.

 

 

Kovács Endre és dr. Kántor Ákos

Kovács Endre IPMA B, az év projektmenedzsere (2014), PM of the year-Bronze Winner (2015), az NMHH projektkoordinációs főosztályvezetője bemutatta azokat az intézményi tapasztalatokat, amelyek a közigazgatási hatósági működésben is mérhető eredményt hoztak. A projektszemlélet a hierarchikus szervezetekben is hasznos lehet, ezért a két intézménynek közös célja egymás projekttapasztalatainak megismerése, és ezzel a közigazgatási hatékonyság növelése.

A Projektkonferencia résztvevői

Az OFFI középtávú intézményfejlesztési stratégiája digitális és elektronikus fejlesztéseket irányoz elő. Az e-hiteles fordítás megvalósulása hatékony projekt-keretrendszer nélkül nem lett volna lehetséges, hiszen az OFFI évente mintegy 120.000 okiratot fordít. Az anonimizált okirati adatbázis projekt és a IUSterm jogi és terminológiai adatbázis projekt évente mintegy 80.000 fordítási megrendeléshez kapcsolódik majd, és az OFFI Akadémia tudásanyagát is bővítik. Rugalmas projektszemlélettel az ekkora munkamennyiséget is sikeresen tudjuk kezelni állami szolgáltatóként is.

A rendezvényen az is kiderült, hogy ki minősíti a fordítókat és ki minősíti a minősítőt.  A fordítók időszakos és a folyamatba épített minősítése egyetlen célt szolgál: hogy a hiteles fordítás etikus és hibátlan legyen. Ez az ügyfélelégedettség alapja. A projektvezetők a kommunikáció és az eredménytermékek pontos meghatározásának és mérésének fontosságát emelték ki, és rámutattak a felsővezetői elköteleződés és támogatás jelentőségére. Összességében egy nagyon sikeres, eredményes napot zártunk, amely mögött sok munka, és egy jó csapat áll! Köszönjük mindenkinek!

2018. április 6.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.