20220323

Varga Judit igazságügyi miniszter Nemzeti ünnepünk alkalmából miniszteri elismeréseket adományozott. Az elismerések átadási ünnepségére szóló meghívó 2022. március 17. csütörtök 11.00 órára invitálta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. két munkatársát is.

Az Igazságügyi Minisztérium elegáns könyvtártermében került megrendezésre a rendezvény, amelyen a minisztérium és háttérintézményeinek munkatársai vehettek részt. Az Igazságügyi Miniszter beszédében megemlékezett az 1848-as események és hősök tetteiről, a szabadság, a függetlenség nemzeti értékeiről. A köszöntő beszéd előtt a résztvevők közösen elénekelték a Himnuszt, majd egy rövid kamarazenekari produkció emelte az esemény fényét. Ezt követően többek között az Igazságügyi Minisztérium kizárólagos tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó OFFI Zrt.  munkatársai is  miniszteri elismerésekben részesülhettek.

20220323_02

Barna Attila az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. Dunántúli Regionális Ügyfélszolgálat területi ügyfélszolgálati vezetője. E munkakörben évtizedek óta felelős a dunántúli terület hiteles fordítási és tolmácsolási tevékenységének megszervezésért, az illetékességi körébe tartozó feladatok ellátásának szakmai színvonaláért. Jelentős szerepe volt az OFFI országos hálózatának kialakításában a kilencvenes években, mivel az első vidéki, a győri iroda felállításával, majd a know-how országos adaptálásával valósulhatott meg az OFFI mára többtíz irodát jelentő országos hálózatának kialakítása. 

20220323_03

Dr. Kántor Ákos az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. vezérigazgatói projektkoordinációs tanácsadója felelős az OFFI digitalizációs intézményfejlesztési céljainak megvalósításáért és a hatékony projektkultúra meghonosításáért. Kiemelt szerepe van az e-közigazgatáshoz illeszkedő elektronikusan is hiteles fordítások bevezetésében. Az OFFI-ról szóló  kiadványokba írott publikációival hozzájárul a tudásmegosztáshoz és a hagyományőrzéshez. 

Az elismerések átadására meghívást kapott az OFFI vezérigazgatója és HR osztályának vezetője is. Az elismerésben részesülő kollégák egy elegáns miniszteri állfogadáson vehettek részt az esemény zárásaként. Az IM protokolleseményét követően az OFFI vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella is gratulált az érintetteknek a Bajza utcai központban. A vezetőtársak körében köszönte meg az érintettek munkáját és nagyszerű teljesítményét. Ezúton is gratulálunk a kiváló kollégáknak! 

20220323_04

© Fotó: OFFI Archívum: miniszteri elismerések utáni fogadás 
az OFFI-ban (2022.03.17.). 
 

2022. március 23.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Az OFFI egyetemi gyakornoki programja (2023)

20230908
Az OFFI Zrt. kiemelten fontosnak tartja a fordító- és tolmácsképzés támogatását, amelyet komplex szakmai programmal és munkatársainak elkötelezett szerepvállalásával valósít meg. Évente átlagosan húsz gyakornok érkezik az ország egyetemeiről, hogy személyesen, online vagy hibrid módon eltöltsenek négy szakmailag tanulságos hetet az ország legnagyobb fordítóirodájánál. A jelentkezők kiválasztása szigorú szempontok alapján történik. 

Az e-hiteles fordítás nyugdíjazta a másolathitelesítő fapecsétet

20230831
Az OFFI Zrt. 2016 és 2018 közötti középtávú fejlesztési stratégiájának elfogadásával a digitalizáció a papíralapú ügyintézés több évtizedes egyeduralmát törte meg az állami fordítóirodában. 2017. október óta az OFFI e-hiteles fordításának technológiai lényege az elektronikusan hiteles iratok „összefűzése” a digitális érintetlenség biztosításával.

Méltányosság, szolidaritás, gyors határidő és terminológiai egységesség a fordításhitelesítésben

20230706_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) Szervezeti és Működési Szabályzata előírja az Árazási és Honorárium Bizottság (ÁHB) működtetését, amely előkészíti az OFFI közszolgáltatásainak (pl. fordításhitelesítés, hiteles fordítás) árazásával és az azokban közreműködők díjazásával (pl. lektorálás, fordítás) összefüggő üzleti döntéseket.

A Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem hallgatóinak szakmai napja az OFFI Akadémián

20230612_01
Közel egy évtizedes hagyománya van annak, hogy a Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Magyar Tanszékének hallgatóit szakmai nap keretében fogadja az OFFI. A két szervezet képviselői által tavaly május 13-án aláírt  együttműködési megállapodás folytatódik a látogatással.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az OFFI szakmai napja az együttműködés jegyében

20230530_00.jpg
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) által 2022. szeptember 21-én aláírt együttműködési megállapodásban a felek kölcsönös elköteleződésüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépés mellett.

Kiváló magyar üzleti márka: sikeres tavaszi eredmények az állami fordítóirodában

20230516
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda 2023 első negyedévét követően – a 01–04. havi árbevétel alapján – az egész országra kiterjedően közel 104%-os eredménnyel teljesítette a tulajdonosi joggyakorló Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott üzleti tervben foglalt elvárásokat.