20220323

Varga Judit igazságügyi miniszter Nemzeti ünnepünk alkalmából miniszteri elismeréseket adományozott. Az elismerések átadási ünnepségére szóló meghívó 2022. március 17. csütörtök 11.00 órára invitálta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. két munkatársát is.

Az Igazságügyi Minisztérium elegáns könyvtártermében került megrendezésre a rendezvény, amelyen a minisztérium és háttérintézményeinek munkatársai vehettek részt. Az Igazságügyi Miniszter beszédében megemlékezett az 1848-as események és hősök tetteiről, a szabadság, a függetlenség nemzeti értékeiről. A köszöntő beszéd előtt a résztvevők közösen elénekelték a Himnuszt, majd egy rövid kamarazenekari produkció emelte az esemény fényét. Ezt követően többek között az Igazságügyi Minisztérium kizárólagos tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó OFFI Zrt.  munkatársai is  miniszteri elismerésekben részesülhettek.

20220323_02

Barna Attila az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. Dunántúli Regionális Ügyfélszolgálat területi ügyfélszolgálati vezetője. E munkakörben évtizedek óta felelős a dunántúli terület hiteles fordítási és tolmácsolási tevékenységének megszervezésért, az illetékességi körébe tartozó feladatok ellátásának szakmai színvonaláért. Jelentős szerepe volt az OFFI országos hálózatának kialakításában a kilencvenes években, mivel az első vidéki, a győri iroda felállításával, majd a know-how országos adaptálásával valósulhatott meg az OFFI mára többtíz irodát jelentő országos hálózatának kialakítása. 

20220323_03

Dr. Kántor Ákos az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. vezérigazgatói projektkoordinációs tanácsadója felelős az OFFI digitalizációs intézményfejlesztési céljainak megvalósításáért és a hatékony projektkultúra meghonosításáért. Kiemelt szerepe van az e-közigazgatáshoz illeszkedő elektronikusan is hiteles fordítások bevezetésében. Az OFFI-ról szóló  kiadványokba írott publikációival hozzájárul a tudásmegosztáshoz és a hagyományőrzéshez. 

Az elismerések átadására meghívást kapott az OFFI vezérigazgatója és HR osztályának vezetője is. Az elismerésben részesülő kollégák egy elegáns miniszteri állfogadáson vehettek részt az esemény zárásaként. Az IM protokolleseményét követően az OFFI vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella is gratulált az érintetteknek a Bajza utcai központban. A vezetőtársak körében köszönte meg az érintettek munkáját és nagyszerű teljesítményét. Ezúton is gratulálunk a kiváló kollégáknak! 

20220323_04

© Fotó: OFFI Archívum: miniszteri elismerések utáni fogadás 
az OFFI-ban (2022.03.17.). 
 

2022. március 23.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Túl minden határon – tolmácsok hadihelyzetben

20220512_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. 2022. április 28-án rendezte meg a kiemelt ügyfeleinek megbízásait ellátó fordítók és tolmácsok részére az immáron hagyományos éves VIP fordítói fogadást. Ezt az OFFI Sztorik rendezvénysorozat Fordítók és Tolmácsok hadihelyzetben – „Túl minden határon” című előadása követte.

Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században: fordítástudományi konferencia az OFFI-ban

20220401_01
Idén 24. alkalommal rendezte meg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hagyományos tavaszi fordítástudományi konferenciáját Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században címmel, az OFFI Tardy Lajos rendezvénytermében kialakított stúdióból, online közvetítéssel.

Közlemény az orosz-ukrán háborúban érintettek okiratainak magyarországi hitelesített fordításáról

20220301
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. a háború elől menekülő ukrán állampolgárok, illetve ukrán állampolgársággal esetleg nem rendelkező személyekkel szolidaritást vállal, ezért személyállapoti okmányait szükség esetén gyors határidővel és kedvezményes, fix áron fordítja le.

Modernizált ügyfélbarát ügyvitel a hiteles fordítások egységes minőségéért

20210827_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) ügyviteli modernizációja mérföldkőhöz érkezett. Az MSZ EN ISO 9001:2015 által támogatott munkafolyamatokba beépülnek a társaság intézményfejlesztési stratégiája alapján indult projektek digitalizációs eredményei.

Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején – az eszéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék és az OFFI fordítástudományi konferenciája

2021.12.3-4
Komunikáció és nyelv – Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején címmel rendezett nemzetközi tudományos- és szakkonferenciát az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.