Konferenciaterem

Október 21-én egy zártkörű – az OFFI fordítóinak ingyenes – rendezvényt szervez az Iroda.

A konferencia témája örök: a fordítás, lektorálás és tolmácsolás etikája, melyről két, egyórás előadás keretében beszél Dr. Robin Edina, az ELTE megbízott oktatója és Dr. Lesetár Péter tolmács és szakfordító.

A konferencia szakmai célkitűzése, hogy a fordítók megismerjék a helyes szakmai gyakorlatot és megoldásokat. Hiszen a tolmácsolás mindig egyben interpretáció is, ám a helyes mérték megtartása kiemelkedően fontos. Robin Edina doktori programjában így fogalmaz: „Fontos megismertetnünk tehát ezeket a kockázatokat a leendő és gyakorló fordítókkal, sőt a lektori gyakorlatban és a lektorképzésben is szükséges felhívnunk rájuk a figyelmet, hiszen a lektorok még módosíthatják a fordítók által eredményezett redundanciát, szükségtelen konkretizációt, optimalizálhatják a  fordított szöveg explicitségét.”

Az OFFI most lehetőséget ad a fordítóknak, hogy új ismeretekkel bővítsék tudásukat ezen a területen. Emellett a hazai legnagyobb fordítóiroda egyúttal kötetlen alkalmat is teremt a vele együttműködésben álló kiváló szakemberekkel való szakmai kommunikációra. 

A rendezvény végén egy állófogadás keretében lehetőség lesz megosztani egymással a tapasztalataikat.

A konferenciára való beregisztrálás helyszíne

Helyszín: Radisson Blue Béke Hotel – Orfeum terem 1067 Budapest, Teréz krt. 43.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információk: rendezveny [at] offi [dot] hu

2016. október 10.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.