Dr. Németh Gabriella vezérigazgató megnyitja a konferenciát

Az OFFI Akadémia III. Projektkonferenciája 2018. október 16-án került megrendezésre Budapesten, az állami fordítószolgálat Bajza utcai központjában, mintegy 60 fő – személyes és online -  részvételével.  Dr. Németh Gabriella vezérigazgató megnyitójában röviden ismertette az OFFI 2019–2022 évekre szóló intézményfejlesztési stratégiával kapcsolatos további elképzeléseket. Kiemelt fejlesztési célként jelölte meg az okirati és terminológiai adatbázisok, valamint új, dinamikus fordítási szolgáltatások fejlesztését és a képzési központtá válás folytatását.

A szakmai program dr. Révész György „A kommunikáció művészete a projektekben című előadásával kezdődött. Meghívott vendégként részt vett az eseményen dr. Sembery-Sugár Hajnalka, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Felügyeleti Főosztályának vezetője is.

Dr. Horváth Ildikó az ELTE Fordító és Tolmácstanszékének vezetője, habilitált docens előadásában megismerhettük, miként segíti a Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testület (FTMT) az OFFI működését tanácsai és állásfoglalásai útján, valamint értékelte az ELTE - OFFI együttműködés húsz évét. Tőzsér Zoltán IT biztonsági szakértő „az OFFI megújulása beszállítói szemmel” című előadásában kihangsúlyozta, hogy az OFFI a korábbi technológiai alapú megközelítés helyett ma már láthatóan üzleti folyamataira fókuszálva szervezi projektjeit, amely nemcsak a közszférában, de a versenyszférában is a legmodernebb szemléletmódot tükrözi.

Ezután az OFFI projektvezetői bemutatták a kiemelt projektek eredményeit: a GDPR-projekt az egész társaságra kiható következményekkel bír, a CAT eszközökkel támogatott fordítói munka eredményei és lehetőségei pedig folyamatosan új utakat nyitnak meg. Az ISO 17100 fordítási szabvány bevezetése projekt a sikeres tanúsítást követően 2018 nyarán lezárult.

A konferenciát projektvezetői fórum zárta. A társaság vezérigazgatója pedig az projektekben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák munkája elismeréseként elismerő okleveleket adott át.

2018. október 13.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.