Az OFFI emblémája

„A BME Tolmács- és Fordítóképző Központja idén 2017. szeptember 29-30-án rendezi meg őszi konferenciáját, amely a fordítás értékelésének kérdését állítja a középpontba. A konferencia ebben az évben az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága, az OFFI Zrt. valamint a Kilgray Translation Technologies együttműködésével valósul meg, így a magyar fordítópiaci trendekről és a fordítók számára elérhető technológiai újdonságokról is tájékozódhatnak az érdeklődők. A konferencián elsősorban a fordítás értékelésének módszertani aspektusai kerülnek terítékre.”- írja a tfk.bme.hu portálon dr. Fischer Márta, a BME Idegen Nyelvi Központjának igazgatója.

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt., mint állami fordítóiroda óriási tapasztalattal rendelkezik nagy mennyiségű hiteles és jogszabályfordítási megrendelés kiszolgálásában, több száz fordítóval való napi szintű együttműködésben, melynek alapvető feltétele a fordítások és a fordítók értékelésének képessége, készsége. Ezért is természetes számunkra, hogy egy ilyen rendezvényen megjelenünk, és előadóink olyan fontos témákról tartanak majd érdekfeszítő beszámolót, mint amilyen a fordítások szakmai és ügyfél oldali értékelése és a fordítók minősítése.

dr. Németh Gabriella vezérigazgató és dr. Dudits András az FTMT tagja
dr. Németh Gabriella vezérigazgató és dr. Dudits András az FTMT tagja © Fotó: OFFI archívum

A „Piaci és szakképzési szempontok a fordítás értékelésében” című előadást prezentálja dr. Dudits András, az SZTE oktatója (az OFFI FTMT tagja)ezenkívül a fordító és a fordítás értékelésének biztonságos szempontjairól nyújt egy átfogó tájékoztatást az OFFI gyakorlatának tükrében Kiss Adrienn, a Fordítási és Tolmácsolási Minőségbiztosítási Osztály vezetője.

A 2017. szeptemberi fordítástudományi rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Szeretettel várjuk Önt is e szakmai rendezvényünkön, melyen az értékes előadások mellett hasznos kapcsolatépítésre és finom falatokra is számíthat.

A részletes felhívás és a regisztráció itt elérhető: http://tfk.bme.hu/bme-tfk-oszi-konferencia-2017

Reméljük, hogy találkozunk következő rendezvényünkön is!

Konferenciatermet jelző tábla
© Fotó: OFFI archívum

2017. szeptember 11.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák.