Szinkrontolmácsolás tolmácskabinból

Az OFFI az év 365 napján fogadja a fordító- és tolmácsképzésből érkező egyetemi hallgatókat. Az állami fordítóirodába sikeresen pályázó egyetemisták 4–6 hetes időt töltenek el az OFFI fordítási „nagyüzemében”, az okiratfordítások és bírósági tolmácsolás közelében, s a program végén értékelést is kapnak elvégzett munkájukról. Ennek tapasztalatait a programba beépítjük.

Immár 25 éves szegedi irodánk is egész évben fogadja a helyi egyetemistákat, éppen ezért az OFFI Akadémia 2018. őszi programtervében már az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Összehasonlító Jogi Intézetével tervezünk együttműködést, amely intézetben már  20 éve folyik német jogi képzés a Potsdami Egyetem professzorainak közreműködésével. A fordítóirodák számára nagy kincs egy frissen végzett német jogi fordító is, így ajánljuk e képzést is mindenkinek, hiszen az idén végzett hallgatók már a Potsdami Egyetemmel közös LL.M végzettséget adó oklevelet kaptak. E képzés célja, bemutatni a hatályos német jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek, 2018. szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

A 2015 óta fennálló, egyetemi tanszékvezetőkből, docensekből álló tanácsadó grémium, az OFFI Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testülete az elmúlt években többször véleményezte, fejlesztette az OFFI Akadémia utánpótlásnevelő szakmai programjait. Az OFFI gyakornoki programja és mentoriskolája fontos bázisát képezi a fordítóiroda saját regiszterébe bejegyzett több mint 530 fordítója alapképzésének is.

Az elmúlt években az ELTE Fordító- és Tolmácstanszékével és a BME Tolmács- és Fordítóképző Központjával közösen számos fordítástudományi konferenciát rendeztük,  egyetemi oktatók szakmai látogatása pedig betekintést enged az OFFI műhelyeibe, és jó alkalom a képzési tapasztalatok cseréjére. A gyakornokok számára pedig valódi szellemi táplálék e nagy presztízsű szakmai szervezetek közös tudományos rendezvénye, speciális képzései és az OFFI gyakornoki programja, amelyeken akár tolmácstehetségüket is megcsillogtathatják a konferencia tolmácskabinjaiban ülve a hallgatók.

2018. szeptember 17.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.