Szinkrontolmácsolás tolmácskabinból

Az OFFI az év 365 napján fogadja a fordító- és tolmácsképzésből érkező egyetemi hallgatókat. Az állami fordítóirodába sikeresen pályázó egyetemisták 4–6 hetes időt töltenek el az OFFI fordítási „nagyüzemében”, az okiratfordítások és bírósági tolmácsolás közelében, s a program végén értékelést is kapnak elvégzett munkájukról. Ennek tapasztalatait a programba beépítjük.

Immár 25 éves szegedi irodánk is egész évben fogadja a helyi egyetemistákat, éppen ezért az OFFI Akadémia 2018. őszi programtervében már az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Összehasonlító Jogi Intézetével tervezünk együttműködést, amely intézetben már  20 éve folyik német jogi képzés a Potsdami Egyetem professzorainak közreműködésével. A fordítóirodák számára nagy kincs egy frissen végzett német jogi fordító is, így ajánljuk e képzést is mindenkinek, hiszen az idén végzett hallgatók már a Potsdami Egyetemmel közös LL.M végzettséget adó oklevelet kaptak. E képzés célja, bemutatni a hatályos német jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek, 2018. szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

A 2015 óta fennálló, egyetemi tanszékvezetőkből, docensekből álló tanácsadó grémium, az OFFI Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testülete az elmúlt években többször véleményezte, fejlesztette az OFFI Akadémia utánpótlásnevelő szakmai programjait. Az OFFI gyakornoki programja és mentoriskolája fontos bázisát képezi a fordítóiroda saját regiszterébe bejegyzett több mint 530 fordítója alapképzésének is.

Az elmúlt években az ELTE Fordító- és Tolmácstanszékével és a BME Tolmács- és Fordítóképző Központjával közösen számos fordítástudományi konferenciát rendeztük,  egyetemi oktatók szakmai látogatása pedig betekintést enged az OFFI műhelyeibe, és jó alkalom a képzési tapasztalatok cseréjére. A gyakornokok számára pedig valódi szellemi táplálék e nagy presztízsű szakmai szervezetek közös tudományos rendezvénye, speciális képzései és az OFFI gyakornoki programja, amelyeken akár tolmácstehetségüket is megcsillogtathatják a konferencia tolmácskabinjaiban ülve a hallgatók.

2018. szeptember 17.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról