weblaphír_20210210_00

Megalakult a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) Közszolgálati Tagozata, amelynek élére Dr. Németh Gabriellát, az OFFI Zrt. vezérigazgatóját választották meg az alapítók.

A 2021. január 28-án az OFFI virtuális rendezvényhelyszínén megtartott online rendezvényen az OFFI előadói „Sprint helyett gátfutás” című előadásukban az állami fordítóiroda projektfejlesztéseinek szemléltető példáin keresztül megvizsgálták, hogy az állam, mint beszerző/ajánlatkérő oldalán milyen előzetes engedélyeztetési, illetve jóváhagyási struktúrákkal kell tervezni a teljes projektmenedzsment folyamatot. Az ajánlatkérő állami, valamint az ajánlattevő piaci szegmens nézőpontjából megvizsgálva az eljárásokat egyetlen cél lehetséges: a közös gondolkodás elindítása a mindenki számára egyaránt fontos tapasztalatok megosztásával a közszolgálati szférához kapcsolódó szervezetek részvételével.

weblaphír_20210210_01

A Közszolgálati Tagozat céljai között szerepel többek között a speciális közérdekű kihívásokra adható etikus, rugalmas és eredményorientált válaszok költséghatékony megvalósításának támogatása, a projektmenedzsment kultúra szervezetfejlesztési kihívásainak tapasztalatcseréje, valamint a sikeres állami fejlesztések szabályozási és módszertani jó gyakorlatainak cseréje.
És hogyan kapcsolódik ehhez az OFFI?

weblaphír_20210210_02

A tagozat kísérletet tesz a közszolgálat és a magánszektor projektmenedzsment nyelvének közelítésére, ezért is praktikus, hogy egy nyelvi szolgáltató is alapítóként közreműködhet a tagozat létrehozásában.  Közismert tény, hogy a projekt sikerességének egyik záloga a jó kommunikáció, amelyhez közös ismeretalap szükségeltetik, ennek kialakítására teszünk javaslatot a tagozatban.  
A közös nyelv, a közös szótár kialakítása, a megfelelő terminushasználat a projektekben is célszerű, így nem lesz félreértés a projektvezető, a projekttagok és a beszállító fejlesztők között.
A Magyar Projektmenedzsment Szövetség olyan szakmai közösség, amelyben a gyakorló projektmenedzserek, tanácsadók és menedzsment szakemberek azért fogtak össze, hogy tudásukkal és iránymutatásukkal képviseljék a magyar projektmenedzsmentet. Céljuk, hogy az 1997-ben létrejött társulással professzionális hátteret, szakmai kontrollt, inspiráló tudástárat biztosítsanak és nyitott közösséget építsenek a projektmenedzserek számára.  Az OFFI Zrt. 2016 óta tagja a PMSZ-nek, amely a Közszolgálati Tagozat alakuló ülésének 2021. év elején adott otthont. A Közszolgálati Tagozat munkáját a PMSZ elnöksége jóváhagyó határozatát követően kezdi meg, várhatóan 2021. február hónaptól.

weblaphír_20210210_03

Forrás: https://pmsz.hu/hireink/megalakult-a-pmsz-kozszolgalati-tagozata/

 

2021. február 11.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az OFFI szakmai napja az együttműködés jegyében

20230530_00.jpg
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) által 2022. szeptember 21-én aláírt együttműködési megállapodásban a felek kölcsönös elköteleződésüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépés mellett.

Kiváló magyar üzleti márka: sikeres tavaszi eredmények az állami fordítóirodában

20230516
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda 2023 első negyedévét követően – a 01–04. havi árbevétel alapján – az egész országra kiterjedően közel 104%-os eredménnyel teljesítette a tulajdonosi joggyakorló Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott üzleti tervben foglalt elvárásokat.

Minőségbiztosítási szabványok határozzák meg a hiteles fordítási munkafolyamatokat

20230117
Sikeres újratanúsító auditot teljesített az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) 2023. januárban. A nagy múltú tanúsító szervezet, a Bureau Veritas megállapította, hogy az átvizsgált irányítási rendszer dokumentációja megfelel az audit szabványoknak és megfelelő keretet biztosít az irányítási rendszer működéséhez. 

Sikeres szakmai és üzleti évet zár az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

20221220
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) idén is figyelemreméltó eredményeket ért el a szakmai együttműködések kialakítása, a közfeladatok magas szintű ellátása, valamint a dolgozók és fordítók szakmai képzése terén, miközben lezárul a 2019 és 2022 közötti intézményfejlesztési stratégiai időszak is.