weblaphír_20210210_00

Megalakult a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) Közszolgálati Tagozata, amelynek élére Dr. Németh Gabriellát, az OFFI Zrt. vezérigazgatóját választották meg az alapítók.

A 2021. január 28-án az OFFI virtuális rendezvényhelyszínén megtartott online rendezvényen az OFFI előadói „Sprint helyett gátfutás” című előadásukban az állami fordítóiroda projektfejlesztéseinek szemléltető példáin keresztül megvizsgálták, hogy az állam, mint beszerző/ajánlatkérő oldalán milyen előzetes engedélyeztetési, illetve jóváhagyási struktúrákkal kell tervezni a teljes projektmenedzsment folyamatot. Az ajánlatkérő állami, valamint az ajánlattevő piaci szegmens nézőpontjából megvizsgálva az eljárásokat egyetlen cél lehetséges: a közös gondolkodás elindítása a mindenki számára egyaránt fontos tapasztalatok megosztásával a közszolgálati szférához kapcsolódó szervezetek részvételével.

weblaphír_20210210_01

A Közszolgálati Tagozat céljai között szerepel többek között a speciális közérdekű kihívásokra adható etikus, rugalmas és eredményorientált válaszok költséghatékony megvalósításának támogatása, a projektmenedzsment kultúra szervezetfejlesztési kihívásainak tapasztalatcseréje, valamint a sikeres állami fejlesztések szabályozási és módszertani jó gyakorlatainak cseréje.
És hogyan kapcsolódik ehhez az OFFI?

weblaphír_20210210_02

A tagozat kísérletet tesz a közszolgálat és a magánszektor projektmenedzsment nyelvének közelítésére, ezért is praktikus, hogy egy nyelvi szolgáltató is alapítóként közreműködhet a tagozat létrehozásában.  Közismert tény, hogy a projekt sikerességének egyik záloga a jó kommunikáció, amelyhez közös ismeretalap szükségeltetik, ennek kialakítására teszünk javaslatot a tagozatban.  
A közös nyelv, a közös szótár kialakítása, a megfelelő terminushasználat a projektekben is célszerű, így nem lesz félreértés a projektvezető, a projekttagok és a beszállító fejlesztők között.
A Magyar Projektmenedzsment Szövetség olyan szakmai közösség, amelyben a gyakorló projektmenedzserek, tanácsadók és menedzsment szakemberek azért fogtak össze, hogy tudásukkal és iránymutatásukkal képviseljék a magyar projektmenedzsmentet. Céljuk, hogy az 1997-ben létrejött társulással professzionális hátteret, szakmai kontrollt, inspiráló tudástárat biztosítsanak és nyitott közösséget építsenek a projektmenedzserek számára.  Az OFFI Zrt. 2016 óta tagja a PMSZ-nek, amely a Közszolgálati Tagozat alakuló ülésének 2021. év elején adott otthont. A Közszolgálati Tagozat munkáját a PMSZ elnöksége jóváhagyó határozatát követően kezdi meg, várhatóan 2021. február hónaptól.

weblaphír_20210210_03

Forrás: https://pmsz.hu/hireink/megalakult-a-pmsz-kozszolgalati-tagozata/

 

2021. február 11.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Túl minden határon – tolmácsok hadihelyzetben

20220512_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. 2022. április 28-án rendezte meg a kiemelt ügyfeleinek megbízásait ellátó fordítók és tolmácsok részére az immáron hagyományos éves VIP fordítói fogadást. Ezt az OFFI Sztorik rendezvénysorozat Fordítók és Tolmácsok hadihelyzetben – „Túl minden határon” című előadása követte.

Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században: fordítástudományi konferencia az OFFI-ban

20220401_01
Idén 24. alkalommal rendezte meg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hagyományos tavaszi fordítástudományi konferenciáját Okiratfordítás és jogi fordítás a 21. században címmel, az OFFI Tardy Lajos rendezvénytermében kialakított stúdióból, online közvetítéssel.

Március 15. alkalmából Igazságügyi Miniszteri elismerés az OFFI dolgozóinak

20220323
Varga Judit igazságügyi miniszter Nemzeti ünnepünk alkalmából miniszteri elismeréseket adományozott. Az elismerések átadási ünnepségére szóló meghívó 2022. március 17. csütörtök 11.00 órára invitálta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. két munkatársát is.

Közlemény az orosz-ukrán háborúban érintettek okiratainak magyarországi hitelesített fordításáról

20220301
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. a háború elől menekülő ukrán állampolgárok, illetve ukrán állampolgársággal esetleg nem rendelkező személyekkel szolidaritást vállal, ezért személyállapoti okmányait szükség esetén gyors határidővel és kedvezményes, fix áron fordítja le.

Modernizált ügyfélbarát ügyvitel a hiteles fordítások egységes minőségéért

20210827_01
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) ügyviteli modernizációja mérföldkőhöz érkezett. Az MSZ EN ISO 9001:2015 által támogatott munkafolyamatokba beépülnek a társaság intézményfejlesztési stratégiája alapján indult projektek digitalizációs eredményei.

Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején – az eszéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék és az OFFI fordítástudományi konferenciája

2021.12.3-4
Komunikáció és nyelv – Nyelvi közvetítés a Kárpát-medencében a pandémia idején címmel rendezett nemzetközi tudományos- és szakkonferenciát az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.