weblaphír_20210210_00

Megalakult a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) Közszolgálati Tagozata, amelynek élére Dr. Németh Gabriellát, az OFFI Zrt. vezérigazgatóját választották meg az alapítók.

A 2021. január 28-án az OFFI virtuális rendezvényhelyszínén megtartott online rendezvényen az OFFI előadói „Sprint helyett gátfutás” című előadásukban az állami fordítóiroda projektfejlesztéseinek szemléltető példáin keresztül megvizsgálták, hogy az állam, mint beszerző/ajánlatkérő oldalán milyen előzetes engedélyeztetési, illetve jóváhagyási struktúrákkal kell tervezni a teljes projektmenedzsment folyamatot. Az ajánlatkérő állami, valamint az ajánlattevő piaci szegmens nézőpontjából megvizsgálva az eljárásokat egyetlen cél lehetséges: a közös gondolkodás elindítása a mindenki számára egyaránt fontos tapasztalatok megosztásával a közszolgálati szférához kapcsolódó szervezetek részvételével.

weblaphír_20210210_01

A Közszolgálati Tagozat céljai között szerepel többek között a speciális közérdekű kihívásokra adható etikus, rugalmas és eredményorientált válaszok költséghatékony megvalósításának támogatása, a projektmenedzsment kultúra szervezetfejlesztési kihívásainak tapasztalatcseréje, valamint a sikeres állami fejlesztések szabályozási és módszertani jó gyakorlatainak cseréje.
És hogyan kapcsolódik ehhez az OFFI?

weblaphír_20210210_02

A tagozat kísérletet tesz a közszolgálat és a magánszektor projektmenedzsment nyelvének közelítésére, ezért is praktikus, hogy egy nyelvi szolgáltató is alapítóként közreműködhet a tagozat létrehozásában.  Közismert tény, hogy a projekt sikerességének egyik záloga a jó kommunikáció, amelyhez közös ismeretalap szükségeltetik, ennek kialakítására teszünk javaslatot a tagozatban.  
A közös nyelv, a közös szótár kialakítása, a megfelelő terminushasználat a projektekben is célszerű, így nem lesz félreértés a projektvezető, a projekttagok és a beszállító fejlesztők között.
A Magyar Projektmenedzsment Szövetség olyan szakmai közösség, amelyben a gyakorló projektmenedzserek, tanácsadók és menedzsment szakemberek azért fogtak össze, hogy tudásukkal és iránymutatásukkal képviseljék a magyar projektmenedzsmentet. Céljuk, hogy az 1997-ben létrejött társulással professzionális hátteret, szakmai kontrollt, inspiráló tudástárat biztosítsanak és nyitott közösséget építsenek a projektmenedzserek számára.  Az OFFI Zrt. 2016 óta tagja a PMSZ-nek, amely a Közszolgálati Tagozat alakuló ülésének 2021. év elején adott otthont. A Közszolgálati Tagozat munkáját a PMSZ elnöksége jóváhagyó határozatát követően kezdi meg, várhatóan 2021. február hónaptól.

weblaphír_20210210_03

Forrás: https://pmsz.hu/hireink/megalakult-a-pmsz-kozszolgalati-tagozata/

 

2021. február 11.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról