20231107

2023. október 25-én szakmai egyeztetésre ült össze a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) vezetése. A megbeszélésnek a rendőr-főkapitányság tanácsterme adott otthont.

Dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte a megjelenteket, és röviden bemutatta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén végzett azon legfontosabb tevékenységeket, amelyek kapcsolódhatnak az OFFI hatáskörében lévő feladatokhoz. Kiemelte a megfelelő szakfordítás és az időben nyújtható tolmácsolási szolgáltatások jelentőségét a rendőrkapitányságok munkájához. A szakmai egyeztetésen a főkapitányság részéről részt vett Angyal Andrea r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Kalmár Zsolt r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Noskó Zsolt r. alezredes, hivatalvezető.

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató röviden ismertette az OFFI 2023 és 2026 közötti intézményfejlesztési stratégiájának fókuszait: a digitálisan is biztonságos közfeladat-ellátás kereteit, a magyar jogi szaknyelv fejlődésének lehetőségeit, az OFFI adatbázisépítő tevékenységét és az állami fordítóiroda azon célkitűzését, mely szerint valamennyi hatalmi ág dinamikus nyelvi szolgáltatója kíván lenni. Lang Zoltán pénzügyi osztályvezető röviden beszélt az OFFI számlázási és pénzügyi nyilvántartási gyakorlatairól. Szabó Andrea Tünde bemutatta az Észak-magyarországi Régió szervezetét és az OFFI Ügyfélportál nyújtotta lehetőségeket, amely kényelmes és átlátható online munkafelületet biztosít a kirendelő szervek munkatársainak is.

A felek megállapodtak abban, hogy együttműködnek a felvázolt lehetőségek mentén, és a további együttműködés lehetőségeit a szakmai egyeztetést követően egy szakértői szintű munkamegbeszélésen pontosítják. A felek a megkötendő együttműködési megállapodás részletes tartalmát a munkaértekezletet követően pontosítják.

20231107-1

© Fotó: A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az 
Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda vezetői tanácskozása 
(2023.10.25.)
 

2023. november 7.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Minőségi és versenyképes nyelvi közvetítés a közszférában

20240326_hír_00
Az OFFI Zrt. 2024. március 22-én Minőségi és versenyképes nyelvi közvetítés a közszférában címmel az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszékkel közösen nemzetközi konferenciát szervezett. A konferencián köszöntőt mondott Németh Balázs miniszteri biztos, az OFFI Zrt. vezérigazgatója, aki köszöntőjében tolmácsolta Tuzson Bence igazságügyi miniszter üdvözlő szavait...

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben
Az OFFI Zrt Lektorátusa 2024. február 19-én szakmai napot tartott „Az AI alkalmazásának lehetőségei a fordítóipari gyakorlatban címmel”. Az izgalmas előadásokat a kérdések és válaszok szekciója zárta. A párbeszéd és a vita során sok kérdés felvetődött, többek között az, hogy milyen kockázatokat hordozhatnak ezek az alkalmazások és eszközök, és vajon hol kezelik a bevitt adatokat a globális cégek.

2024. évi fejlesztési programok, projektek, küldetés, vízió az OFFI stratégiájában

20240116_01
„2024 januárjában az alapító Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott, 2023 és 2026 közötti négy évre szóló fejlesztési és üzleti stratégiai időszak második évébe lépünk” – hívta fel a dolgozók figyelmét évindítójában az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella. Kiemelte, hogy már elindult az OFFI155 projekt, amelynek központi eleme az egész éven át tartó megemlékezés...

Stratégia, hagyomány, digitalizáció: interjú dr. Németh Gabriellával, az OFFI vezérigazgatójával

20231204
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) protokoll és rendezvényszervezés szakos végzős hallgatója, Kakucska Mónika szakdolgozatához 2023 novemberében interjút készített az OFFI első számú vezetőjével. Mivel a kérdések a stratégiaalkotást, az állami fordítóiroda több mint másfél évszázados szervezeti kultúráját...

Közlemény: az OFFI szolgáltatásai is elérhetők a Hazaváró Programban

20231121_00.png
A külföldről hazaköltöző, itthon dolgozni, tanulni, vállalkozni vagy családot alapítani vágyó ügyfelei részére az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. – kapcsolódva az állam által nyújtott szolgáltatási körhöz, illetve a hazatérést segítő, Hazaváró programon belül elérhető közigazgatási szolgáltatáscsomag részeként – kedvezményes fordítási és hitelesítési szolgáltatásokat kínál.

Szakmai nap a Magyar Nyelv Napja alkalmából

20231121
Széchenyi István 198 évvel ezelőtt, 1825. november 3-i felszólalásában a magyar nyelv művelését tűzte ki célul, amelynek ápolásával honfitársai magyar neveltetését kívánta segíteni: „Nekem itt szavam nincs. „Noha első magyar nyelvű írásos emlékeink a XII. századból származnak, hazánkban csak 1844. november 13-án vált hivatalos nyelvvé a magyar.” – és így szólt az OFFI tavaly novemberi tudósítása.

OFFI TRANSLAB: Fenntartható digitális nyelvi közfeladat-ellátás a 21. században

20231002
Az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella az OFFI dolgozói közösségének bejelentette, hogy a 2023 és 2026 közötti új Cégstratégia az Igazságügyi Minisztérium alapítói elfogadásával hatályba lépett, így az Alapító felhatalmazásával 2023 nyarától az OFFI új fejlesztéseken dolgozik.