Névjegykártyák a konferencia résztvevőinek

A megújult állami fordítószolgálatnál immáron visszatérő hagyomány a fejlesztési projektekkel kapcsolatos tudásmegosztás. 2019. április 9-én rendeztük meg az OFFI Akadémia IV. Projektkonferenciáját Budapesten, hagyományosan teltházzal. Videokonferencián országszerte több vezető és projektmenedzser kollégánk is követte az előadásokat. Meghívott vendégként részt vett az eseményen dr. Sembery-Sugár Hajnalka, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Felügyeleti Főosztályának vezetője is.

A rendezvényt dr. Németh Gabriella vezérigazgató nyitotta meg, aki betekintést nyújtott az OFFI 20192022-es évekre szóló intézményfejlesztési stratégiájába. A fejlesztések kiemelt célpontjai az adatbázisok és az új digitális megoldások lesznek, mindezt az OFFI közfeladatainak szem előtt tartásával kívánjuk megvalósítani. Az OFFI a következő stratégiai időszakában is folyamatosan fókuszban tartja a minőségbiztosítást, a terminológiai egységesítést segítő adatbázisfejlesztéseket, és minden olyan projektalapú és automatizmust jelentő megoldást, amely a hiteles fordítások, az igazságügyi nyelvi közvetítés és az ellátandó közfeladatok valamennyi szegmensét segítik, támogatják – mondta el a vezérigazgató.

A szakmai programot dr. Révész György nyitotta meg az időgazdálkodásról szóló előadásával Ezt követte a biztonságtudatosságunkat erősítő, „Awareness light” előadás.  

Cserna József meghívott előadó, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) elnöke a projektmenedzsment kihívásairól értekezett: bemutatta a projektmenedzsment szakma jövőjét, a csapatmunka előnyeit és a sikeres projektek kellékeit.

Az OFFI projektvezetői is bemutatták projektjeiket: elsőként a „150 éves az állami fordítószolgálat” című jubileumi fordítástudományi konferencia kulisszatitkait ismertük meg, majd a DOKUBank adatbázis működésébe nyertünk betekintést előzetes látványtervekkel.

Szombati Orsolya személyiség-tipológus, tréner (Profonte Menedzsment és Sales Akadémia) meghívott előadóként összegezte a nap előadóitól látott jógyakorlatokat, majd további értékes tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogyan tehetjük prezentációinkat még sokkal színesebbé, színvonalasabbá, ugyanakkor élvezetesebbé.

A konferenciát projektvezetői fórum zárta. A projektekben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák számára a társaság vezérigazgatója elismerő okleveleket adott át, amelyek egyértelmű üzenetet adnak a társaság valamennyi dolgozója részére: a projektek az integráltan minőségbiztosított OFFI Zrt. építőkövei, amelyeken a fejlesztések biztonsága és a tényleges eredmények nyugszanak. Az OFFI Zrt. már évek óta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) aktív tagja, így részesülhet a legsikeresebb magyar projekteket érintő tudásmegosztásból.

2019. április 29.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák.