A Partiumi Keresztény Egyetem homlokzata

Az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella meghívott előadóként vett részt „A távol-keleti országok jelentősége közép-kelet európai szemmel” című szakmai napon a Partiumi Keresztény Egyetem meghívásának eleget téve, 2017. november 29-én. Az OFFI vezetőjének részletes elemzése kiemelte, hogy az állami fordítóirodában a távol-keleti nyelvirányok tekintetében a megrendelések közül kiemelkedik a kínai, ezt követik a vietnámi a koreai és a thai nyelvű hiteles fordítások.

„Kína, Hongkong, Makao, Taiwan, Korea, Japán és Délkelet-Ázsia kis országai a világ legsikeresebb és legnagyobb gazdaságai. Kulturális hatásuk világviszonylatban megkérdőjelezhetetlen, politikai erejük folyamatosan növekszik” – állt a rendezvén beharangozójában. Takács Zsolt, ügyvezető igazgató (Cecz Közép-Európai Kft.) és Dr. Gbúr Ádám, kína szakértő is értékes előadásával és hozzászólásával bővítette a hallgatóság ismereteit a napjainkban igen aktuális témában. 

A Partiumi Keresztény Egyetem molinója

„Noha az OFFI Zrt. árbevételének ma még igen jelentős részét a nagy európai nyelveken realizálja, fel kell készülnünk a hazánkban kevésbé elterjedt nyelveken megvalósuló fordítási és tolmácsolási igényekre.”- jelezte a vezérigazgató. Az OFFI Zrt. távol-keleti nyelvekkel kapcsolatos tevékenységének legnagyobb részét a hiteles fordítás teszi ki. Kisebb mértékben végzünk nem hiteles fordítási, illetve tolmácsolási tevékenységet.

Az utóbbi években a keleti nyelveken fordítást megrendelő vevőcsoportok is átrendeződést mutatnak. Három év alatt a lakossági megrendelések aránya 10 százalékponttal csökkent, azonban a céges megrendelések 5 százalékponttal növekedtek, a háttérintézmények megrendelései pedig közel 4,5 százalékponttal emelkedtek, amely a magyar és kínai partnerek között kialakult gazdasági kapcsolatok növekedésével indokolható.

Az előadások célja az volt, hogy bemutatásra kerüljön a távol-keleti régió gazdasági, kulturális és politikai jelentősége a Közép-Kelet Európai országokban is.

Nagyvárad

A nagyváradi rendezvényen való megjelenéssel az OFFI Zrt. a hazai felsőoktatási intézményekkel kiépített szakmai együttműködéseit tovább bővítette a határainkon kívüli, magyar nyelvterületen tevékenykedő felsőoktatási szereplővel.

© Fotó: OFFI archívum (2017.) 

2017. december 6.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.