Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony köszönti a vendégeket

2018. július 3-án a Budapesti Műszaki Egyetem nyolc egyetemi oktatója látogatott el - a hiteles fordítások és az igazságügyi tolmácsolás ellátásáért felelős - állami fordítószolgálathoz, az OFFI Bajza utcai központjába. A látogatás célja az OFFI Akadémia keretében működő gyakornoki- és mentori program megismerése, és mindazon fordítóirodai tapasztalatok cseréje, melyek a fordítóképzés fejlesztéséhez is hasznos tartalommal szolgálhatnak. Hiszen a BME munkatársai is megkezdték a saját mentor programjuk kidolgozását, ezért is fontos számukra a szakmai tapasztalatcsere.

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony köszöntötte a vendégeket, s röviden bemutatta az OFFI Zrt. 2016–2018 közötti intézményfejlesztési stratégiába foglalt fejlesztések és eredmények fókuszait. Kiemelte az egyetemek közötti együttműködés fontosságát az OFFI tevékenységében, melynek keretében az OFFI az év 365 napján folyamatosan fogadja a hallgatókat gyakornoki idejük letöltésére.

Dr. Kántor Ákos kodifikációs szakjogász, projektkoordinációs vezérigazgatói tanácsadó bemutatta az OFFI Zrt. működését meghatározó jogi környezetet és az elmúlt év projekteredményeit. Ezek kitűnően bemutatják az OFFI fejlesztési tevékenységét: digitalizáció és elektronizáció, képzési központtá válás, terminológiai- és okiratadatbázis-projektek.  Zilahi Éva lektorátusvezető átfogó tájékoztatást adott az OFFI gyakornoki és mentori programjáról, melyek az OFFI Akadémia keretein belül valósulnak meg.

Csányi-Siffel Enikő, az OFFI lektora és mentora, a BME egykori hallgatója saját lektori tapasztalatain keresztül szemléltette a gyakornoki és mentor program működését. Sok gyakornok fejlesztését segítette már, így rengeteg tapasztalata van a képzési oldal és a fordítópiaci munkáltatói igények lehetséges összekapcsolásában.  

Az előadások közben a vendégek mindkét programmal kapcsolatban kérdéseket intéztek az előadókhoz, akiket mindenek előtt az érdekelt, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a leendő fordítóknak és mentoroknak, hiszen e kérdésekre adott válaszokkal segíthető a képzésben használatos tartalmak modernizációja, a szakmai utánpótlásnevelés minél relevánsabb megvalósítása.

A látogatás zárásaként Villás Beáta ügyfélszolgálati csoportvezető körbevezette a vendégeket az OFFI Bajza utcai központi ügyfélszolgálatán, ahol csúcsidőben akár napi 330-340 ügyfél is megjelenik.  Mindkét fél az együttműködés folytatásában érdekelt, hiszen a szakmai tapasztalatcsere a fordító- és tolmácsképzés hallgatói mint pályakezdő fordítók elhelyezkedési esélyeit növelheti.

2018. augusztus 22.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Karanténban is fókuszban: online projektkonferencia az OFFI Akadémián

Honlap hír kép 02
2020. június 25-én került megrendezésre a VI. OFFI Akadémia projektkonferencia. E rendezvénysorozat 2017. október 11-én indult az első projektkonferencia megrendezésével, azóta szép hagyománnyá vált, amely évente két belső képzési rendezvényt jelent a projektben dolgozó munkatársak számára az állami fordítóirodában.

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák. 

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
A jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel, az Ön és munkatársaink egészsége védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása alapján kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Tájékoztatjuk, hogy irodánkban maximum az ügyintézők számával azonos számú ügyfél tartózkodhat. Kérjük, hogy ügyintézéshez kísérő nélkül érkezzen.
2020. márc. 16.