Nyelvtudományi szakmai konferencia az ELTE és az OFFI szervezésében
Helyszín
ELTE BTK Kari Tanácsterme

Az OFFI Zrt. az ELTE BTK Fordító és Tolmácsképző Tanszékével közösen idén immáron XIX. alkalommal szervez nyelvi szakmai konferenciát, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk 2017. március 30-31-én az ELTE BTK Kari Tanácstermébe. A teljes program ITT található.

A konferencia első napját idén is  – immáron 19 éves közös hagyományainknak megfelelően – az ELTE, míg a második napot teljes mértékben az OFFI Zrt. tölti meg igényes szakmai tartalommal.

Az idei évben a konferencia második napjának témája aktuális és megkerülhetetlen kérdést jár körbe: Terminológia és technológia a hiteles nyelvi szolgáltatásokban, többek között Rodolfo Maslias az Európai Parlament Termcoord vezetőjének előadásával.

E konferencia is kiváló fórum számunkra ahhoz, hogy ismét megmutassuk az Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, 2019-ben 150 éves OFFI eredményeit, szakmaiságát és megújult képességeit. 

A konferencia résztvevői a szünetben egymás közt is megvitatják a felmerült kérdéseket

A tavalyi évben is az OFFI programja –„Fordítás a közigazgatásban” címmel - teltházas hallgatóságot vonzott. A konferencián a fordítókon, lektorokon, terminológusokon kívül nemcsak az OFFI Zrt.  Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testületének prominens tagjai, vezérigazgatója, de számos fordító- és tolmácsképzős hallgató is megfordult, hiszen a közigazgatási fordítás olyan komplex tudást feltételez, amelynek elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Nem lesz ez másképp a terminológiát és a technológiai fejlődést megcélzó idei rendezvényünkön sem.

Bízom benne, hogy vendégeink között köszönthetjük rendezvényünkön.

Regisztráció: 2017 ELTE FTT tavaszi konferencia