Konferenciaterem
Helyszín
Radisson Blue Béke Hotel – Orfeum terem

Október 21-én egy zártkörű – az OFFI fordítóinak ingyenes – rendezvényt szervez az Iroda.

A konferencia témája örök: a fordítás, lektorálás és tolmácsolás etikája, melyről két, egyórás előadás keretében beszél Dr. Robin Edina, az ELTE megbízott oktatója és Dr. Lesetár Péter tolmács és szakfordító.

A konferencia szakmai célkitűzése, hogy a fordítók megismerjék a helyes szakmai gyakorlatot és megoldásokat. Hiszen a tolmácsolás mindig egyben interpretáció is, ám a helyes mérték megtartása kiemelkedően fontos. Robin Edina doktori programjában így fogalmaz: „Fontos megismertetnünk tehát ezeket a kockázatokat a leendő és gyakorló fordítókkal, sőt a lektori gyakorlatban és a lektorképzésben is szükséges felhívnunk rájuk a figyelmet, hiszen a lektorok még módosíthatják a fordítók által eredményezett redundanciát, szükségtelen konkretizációt, optimalizálhatják a  fordított szöveg explicitségét.”

Az OFFI most lehetőséget ad a fordítóknak, hogy új ismeretekkel bővítsék tudásukat ezen a területen. Emellett a hazai legnagyobb fordítóiroda egyúttal kötetlen alkalmat is teremt a vele együttműködésben álló kiváló szakemberekkel való szakmai kommunikációra. 

A rendezvény végén egy állófogadás keretében lehetőség lesz megosztani egymással a tapasztalataikat.

A konferenciára való beregisztrálás helyszíne

Helyszín: Radisson Blue Béke Hotel – Orfeum terem 1067 Budapest, Teréz krt. 43.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információk: rendezveny [at] offi [dot] hu (rendezveny[at]offi[dot]hu)