Névjegykártyák a konferencia résztvevőinek
Helyszín
OFFI Bajza utcai központja

A megújult állami fordítószolgálatnál immáron visszatérő hagyomány a fejlesztési projektekkel kapcsolatos tudásmegosztás. 2019. április 9-én rendeztük meg az OFFI Akadémia IV. Projektkonferenciáját Budapesten, hagyományosan teltházzal. Videokonferencián országszerte több vezető és projektmenedzser kollégánk is követte az előadásokat. Meghívott vendégként részt vett az eseményen dr. Sembery-Sugár Hajnalka, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Felügyeleti Főosztályának vezetője is.

A rendezvényt dr. Németh Gabriella vezérigazgató nyitotta meg, aki betekintést nyújtott az OFFI 20192022-es évekre szóló intézményfejlesztési stratégiájába. A fejlesztések kiemelt célpontjai az adatbázisok és az új digitális megoldások lesznek, mindezt az OFFI közfeladatainak szem előtt tartásával kívánjuk megvalósítani. Az OFFI a következő stratégiai időszakában is folyamatosan fókuszban tartja a minőségbiztosítást, a terminológiai egységesítést segítő adatbázisfejlesztéseket, és minden olyan projektalapú és automatizmust jelentő megoldást, amely a hiteles fordítások, az igazságügyi nyelvi közvetítés és az ellátandó közfeladatok valamennyi szegmensét segítik, támogatják – mondta el a vezérigazgató.

A szakmai programot dr. Révész György nyitotta meg az időgazdálkodásról szóló előadásával Ezt követte a biztonságtudatosságunkat erősítő, „Awareness light” előadás.  

Cserna József meghívott előadó, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) elnöke a projektmenedzsment kihívásairól értekezett: bemutatta a projektmenedzsment szakma jövőjét, a csapatmunka előnyeit és a sikeres projektek kellékeit.

Az OFFI projektvezetői is bemutatták projektjeiket: elsőként a „150 éves az állami fordítószolgálat” című jubileumi fordítástudományi konferencia kulisszatitkait ismertük meg, majd a DOKUBank adatbázis működésébe nyertünk betekintést előzetes látványtervekkel.

Szombati Orsolya személyiség-tipológus, tréner (Profonte Menedzsment és Sales Akadémia) meghívott előadóként összegezte a nap előadóitól látott jógyakorlatokat, majd további értékes tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogyan tehetjük prezentációinkat még sokkal színesebbé, színvonalasabbá, ugyanakkor élvezetesebbé.

A konferenciát projektvezetői fórum zárta. A projektekben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák számára a társaság vezérigazgatója elismerő okleveleket adott át, amelyek egyértelmű üzenetet adnak a társaság valamennyi dolgozója részére: a projektek az integráltan minőségbiztosított OFFI Zrt. építőkövei, amelyeken a fejlesztések biztonsága és a tényleges eredmények nyugszanak. Az OFFI Zrt. már évek óta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) aktív tagja, így részesülhet a legsikeresebb magyar projekteket érintő tudásmegosztásból.