20200225_00.png

Az OFFI Zrt. integrált minőségirányítási rendszerének újabb 3 évre történt sikeres újratanúsítása 2020. februárjában lezajlott. A minőségbiztosítási audit ismét igazolta, hogy az ISO 9001 minőségirányítási rendszer 2015-ben bevezetett új elemeit és irányelveit úgy, mint a vezetői szerepvállalás erősítése, folyamatszemlélet, kockázatkezelés (kockázatalapú megközelítés) az OFFI eredményesen vezette be és az MSZ EN ISO 17100:2015 fordításszolgáltatókra vonatkozó szabvány követelményeit helyesen integrálta, működteti és fejleszti.

A 2020. évi audit során a Bureau Veritas munkatársai elismerően nyilatkoztak a minőségirányítási rendszer átfogó működéséről, a minőség iránti elkötelezettségről, és a korábban fejlesztési lehetőségként megfogalmazott területeken végzett tevékenységekről.

Mivel az MSZ EN ISO 17100:2015 szabványt kifejezetten fordításszolgáltatók részére alakították ki, ezért a sikeres újratanúsító audit is egy újabb, fenntartható és jelentős minőségi megerősödés a szervezet életében. Dr. Németh Gabriella vezérigazgató a záróértekezleten elmondta, arra a legbüszkébb, hogy az OFFI-ban valódi szervezeti kultúraváltás valósult meg az elmúlt években, amely az igazságosságon alapuló teljesítményelismeréseknek is köszönhető.

Az auditjelentés kiemelte az OFFI Zrt. legjobb gyakorlatait: a szervezet minden pontján jelenlévő felkészültséget, elkötelezettséget, a magas szintű támogató környezetet, a folyamatos fejlesztés iránti igény megvalósítását, az ügyfelek elvárásainak maximális megértésére való törekvést, valamint a dokumentált tudásmegosztás, tudástranszfer jelentőségét.

Az OFFI Zrt. továbbra is a legtöbb fordításszolgáltatói tevékenységi szegmensben integrált ISO tanúsítással rendelkező magyar fordítóiroda, amely 2018 óta öt különböző, nyelvi közvetítéssel összefüggő tevékenységre rendelkezik minősítéssel:

  • hiteles fordítás készítése;
  • fordításhitelesítés;
  • hiteles másolat kiadása;
  • nem hiteles, kereskedelmi jellegű fordítások, lektorálások készítése;

Az OFFI 2020. évi minőségpolitikája szerint az elért szakmai színvonal megtartásának fontos tényezője a szolgáltatás komplex folyamatában résztvevők szakmai és anyagi megbecsülése, a színvonalas és etikus működés megvalósulása.

ISO tanúsítvány embléma

A minősítést végző Bureau Veritast 1828-ban alapították azzal a céllal, hogy „kiderítse az igazságot, és azt félelem vagy részrehajlás nélkül ismertesse”. Az ISO 9001:2015 és ISO 17100:2015 szerinti integrált tanúsítás az egész országot lefedő OFFI ügyfélszolgálati irodahálózata modernizált tevékenységére  kiterjed.

Az OFFI Zrt. mint integrált minőségbiztosítási tanúsítással rendelkező fordítóiroda 2020-ban is készséggel áll megrendelői szolgálatára, hiteles fordítások, szakfordítások, lektorálás vagy fordításhitelesítés elkészítésével. A hiteles fordítással kapcsolatos tudnivalókról itt tájékozódhat, az átlátható tudásátadáshoz készült legfrissebb, ingyenes e-kiadványainkat pedig itt elértheti.

2020. február 25.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Vida Tamás elment…

20201117_00
Egykori kollégánkra, mentorunkra emlékezünk. Dr. Vida Tamás (1924) fordító, tolmács, az OFFI egykori igazgató-helyettese egy „csodaember”. Budapesten, 1924. április 14-én született.  1949-ben latin-francia szakos tanári oklevelet és doktori oklevelet szerzett...