workshop az OFFI-ban

Az OFFI látta vendégül a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) nagyköveti program évindító workshopját 2020. január 23-án. A nagykövetek a PMSZ szervezeti tagjait képviselik, akik 2019 óta rendszeresen összegyűlnek közösen meghatározott éves programterv szerint.

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató a workshop indításaként ismertette az állami fordítószolgálat eddigi 150 évét és az OFFI cégstratégián alapuló megújulását, melynek eredményeként az OFFI minőségbiztosítottan működő, modern szemléletű, a digitalizáció kihívásaira növekvő értékesítéssel is reagáló szervezetté vált. Dr. Kántor Ákos vezérigazgatói projektkoordinációs tanácsadó, a PMSZ OFFI által delegált nagykövete és a pozitív projektmenedzsment kiadványban az OFFI-ról írt projekttanulmány szerzője  betekintést nyújtott a projektmenedzsment módszertan OFFI-ba történt bevezetésének tapasztalataiba, hogyan lehet a sok évtizedes folyamatokat korszerű módszerekkel megújítani. -

A workshop témája az állami szféra és a versenyszféra projektmenedzsment szemléletű összehasonlítása volt, azaz a projektek előkészítése, tervezése és a változásmenedzsment folyamatában melyek azok a többlet feltételek, kritériumok, amelyeknek egy állami szereplőnek, vagy egy állami szereplő számára projektet megvalósító szervezetnek meg kell felelnie és amelyek eltérhetnek a szabad piacon függetlenül, állami szabályzók nélkül működő szervezetek kihívásaitól.

Ezután a PMSZ értékelte a nagyköveti program első évét, majd a 2020-as PMSZ projektcélok meghatározásáról esett szó. Cserna József, a PMSZ elnöke megköszönte az OFFI-nak a vendéglátást, valamint megerősítette, hogy az állami tulajdonú szervezetekben - az OFFI példáján is láthatóan – van helye, szerepe a projektmenedzsment módszertan alkalmazásának, és ez akár jelentős pozitív szervezeti kultúraváltást is eredményezhet.  Megköszönte, hogy betekintést nyerhettek az OFFI-n belüli pozitív változásokba.

Köszönjük a PMSZ-nek és a nagyköveteknek, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket, öröm volt, hogy patinás környezetben láthattuk vendégül a magyar projektmenedzsment szakma krémjét.

2020. február 5.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

A COVID19 hatása a hiteles fordítási, a fordításhitelesítési és az igazságügyi tolmácsolási feladatok ellátásra

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató asszony
Tekintettel a COVID-19 által okozott és hosszú távon előre nem látható üzleti hatásokra a 100%-ban állami tulajdonú, nagymúltú fordítóirodában – amely jogszabály alapján felelős a hiteles fordítások ellátásáért – 2020. áprilisában felállításra került az OFFI Stratégiai Kockázatokat Kezelő Munkacsoportja.

TÁJÉKOZTATÓ

OFFI bejárat
Az Ön és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Országos Tisztifőorvos ajánlása szerint továbbra is kérjük, ha betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe. Amennyiben Ön tünetmentesen látogat el az OFFI ügyfélszolgálatára, úgy kérjük, továbbra is tartsa be az egészségmegtartó előírásokat.
2020. máj. 29.

Digitális megújulás az OFFI Akadémia konferenciák világában

dr. Németh Gabriella vezérigazgató köszöntötte az online közvetítés nézőit
Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda kiemelt stratégiai célja a hiteles, etikus tudásmegosztáson alapuló közszolgálat, melynek hatékony közvetítését egyaránt szolgálják a belső képzések, workshopok, és az immáron nagy hagyományokkal rendelkező, egyetemekkel közös fordítástudományi szakmai konferenciák.