workshop az OFFI-ban

Az OFFI látta vendégül a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) nagyköveti program évindító workshopját 2020. január 23-án. A nagykövetek a PMSZ szervezeti tagjait képviselik, akik 2019 óta rendszeresen összegyűlnek közösen meghatározott éves programterv szerint.

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató a workshop indításaként ismertette az állami fordítószolgálat eddigi 150 évét és az OFFI cégstratégián alapuló megújulását, melynek eredményeként az OFFI minőségbiztosítottan működő, modern szemléletű, a digitalizáció kihívásaira növekvő értékesítéssel is reagáló szervezetté vált. Dr. Kántor Ákos vezérigazgatói projektkoordinációs tanácsadó, a PMSZ OFFI által delegált nagykövete és a pozitív projektmenedzsment kiadványban az OFFI-ról írt projekttanulmány szerzője  betekintést nyújtott a projektmenedzsment módszertan OFFI-ba történt bevezetésének tapasztalataiba, hogyan lehet a sok évtizedes folyamatokat korszerű módszerekkel megújítani. -

20200205_02

A workshop témája az állami szféra és a versenyszféra projektmenedzsment szemléletű összehasonlítása volt, azaz a projektek előkészítése, tervezése és a változásmenedzsment folyamatában melyek azok a többlet feltételek, kritériumok, amelyeknek egy állami szereplőnek, vagy egy állami szereplő számára projektet megvalósító szervezetnek meg kell felelnie és amelyek eltérhetnek a szabad piacon függetlenül, állami szabályzók nélkül működő szervezetek kihívásaitól.

Ezután a PMSZ értékelte a nagyköveti program első évét, majd a 2020-as PMSZ projektcélok meghatározásáról esett szó. Cserna József, a PMSZ elnöke megköszönte az OFFI-nak a vendéglátást, valamint megerősítette, hogy az állami tulajdonú szervezetekben - az OFFI példáján is láthatóan – van helye, szerepe a projektmenedzsment módszertan alkalmazásának, és ez akár jelentős pozitív szervezeti kultúraváltást is eredményezhet.  Megköszönte, hogy betekintést nyerhettek az OFFI-n belüli pozitív változásokba.

Köszönjük a PMSZ-nek és a nagyköveteknek, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket, öröm volt, hogy patinás környezetben láthattuk vendégül a magyar projektmenedzsment szakma krémjét.

20200205_03

2020. február 5.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Minőségi és versenyképes nyelvi közvetítés a közszférában

20240326_hír_00
Az OFFI Zrt. 2024. március 22-én Minőségi és versenyképes nyelvi közvetítés a közszférában címmel az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszékkel közösen nemzetközi konferenciát szervezett. A konferencián köszöntőt mondott Németh Balázs miniszteri biztos, az OFFI Zrt. vezérigazgatója, aki köszöntőjében tolmácsolta Tuzson Bence igazságügyi miniszter üdvözlő szavait...

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben
Az OFFI Zrt Lektorátusa 2024. február 19-én szakmai napot tartott „Az AI alkalmazásának lehetőségei a fordítóipari gyakorlatban címmel”. Az izgalmas előadásokat a kérdések és válaszok szekciója zárta. A párbeszéd és a vita során sok kérdés felvetődött, többek között az, hogy milyen kockázatokat hordozhatnak ezek az alkalmazások és eszközök, és vajon hol kezelik a bevitt adatokat a globális cégek.

2024. évi fejlesztési programok, projektek, küldetés, vízió az OFFI stratégiájában

20240116_01
„2024 januárjában az alapító Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott, 2023 és 2026 közötti négy évre szóló fejlesztési és üzleti stratégiai időszak második évébe lépünk” – hívta fel a dolgozók figyelmét évindítójában az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella. Kiemelte, hogy már elindult az OFFI155 projekt, amelynek központi eleme az egész éven át tartó megemlékezés...

Stratégia, hagyomány, digitalizáció: interjú dr. Németh Gabriellával, az OFFI vezérigazgatójával

20231204
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) protokoll és rendezvényszervezés szakos végzős hallgatója, Kakucska Mónika szakdolgozatához 2023 novemberében interjút készített az OFFI első számú vezetőjével. Mivel a kérdések a stratégiaalkotást, az állami fordítóiroda több mint másfél évszázados szervezeti kultúráját...

Közlemény: az OFFI szolgáltatásai is elérhetők a Hazaváró Programban

20231121_00.png
A külföldről hazaköltöző, itthon dolgozni, tanulni, vállalkozni vagy családot alapítani vágyó ügyfelei részére az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. – kapcsolódva az állam által nyújtott szolgáltatási körhöz, illetve a hazatérést segítő, Hazaváró programon belül elérhető közigazgatási szolgáltatáscsomag részeként – kedvezményes fordítási és hitelesítési szolgáltatásokat kínál.

Szakmai nap a Magyar Nyelv Napja alkalmából

20231121
Széchenyi István 198 évvel ezelőtt, 1825. november 3-i felszólalásában a magyar nyelv művelését tűzte ki célul, amelynek ápolásával honfitársai magyar neveltetését kívánta segíteni: „Nekem itt szavam nincs. „Noha első magyar nyelvű írásos emlékeink a XII. századból származnak, hazánkban csak 1844. november 13-án vált hivatalos nyelvvé a magyar.” – és így szólt az OFFI tavaly novemberi tudósítása.