workshop az OFFI-ban

Az OFFI látta vendégül a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) nagyköveti program évindító workshopját 2020. január 23-án. A nagykövetek a PMSZ szervezeti tagjait képviselik, akik 2019 óta rendszeresen összegyűlnek közösen meghatározott éves programterv szerint.

Dr. Németh Gabriella vezérigazgató a workshop indításaként ismertette az állami fordítószolgálat eddigi 150 évét és az OFFI cégstratégián alapuló megújulását, melynek eredményeként az OFFI minőségbiztosítottan működő, modern szemléletű, a digitalizáció kihívásaira növekvő értékesítéssel is reagáló szervezetté vált. Dr. Kántor Ákos vezérigazgatói projektkoordinációs tanácsadó, a PMSZ OFFI által delegált nagykövete és a pozitív projektmenedzsment kiadványban az OFFI-ról írt projekttanulmány szerzője  betekintést nyújtott a projektmenedzsment módszertan OFFI-ba történt bevezetésének tapasztalataiba, hogyan lehet a sok évtizedes folyamatokat korszerű módszerekkel megújítani. -

A workshop témája az állami szféra és a versenyszféra projektmenedzsment szemléletű összehasonlítása volt, azaz a projektek előkészítése, tervezése és a változásmenedzsment folyamatában melyek azok a többlet feltételek, kritériumok, amelyeknek egy állami szereplőnek, vagy egy állami szereplő számára projektet megvalósító szervezetnek meg kell felelnie és amelyek eltérhetnek a szabad piacon függetlenül, állami szabályzók nélkül működő szervezetek kihívásaitól.

Ezután a PMSZ értékelte a nagyköveti program első évét, majd a 2020-as PMSZ projektcélok meghatározásáról esett szó. Cserna József, a PMSZ elnöke megköszönte az OFFI-nak a vendéglátást, valamint megerősítette, hogy az állami tulajdonú szervezetekben - az OFFI példáján is láthatóan – van helye, szerepe a projektmenedzsment módszertan alkalmazásának, és ez akár jelentős pozitív szervezeti kultúraváltást is eredményezhet.  Megköszönte, hogy betekintést nyerhettek az OFFI-n belüli pozitív változásokba.

Köszönjük a PMSZ-nek és a nagyköveteknek, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket, öröm volt, hogy patinás környezetben láthattuk vendégül a magyar projektmenedzsment szakma krémjét.

2020. február 5.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Vida Tamás elment…

20201117_00
Egykori kollégánkra, mentorunkra emlékezünk. Dr. Vida Tamás (1924) fordító, tolmács, az OFFI egykori igazgató-helyettese egy „csodaember”. Budapesten, 1924. április 14-én született.  1949-ben latin-francia szakos tanári oklevelet és doktori oklevelet szerzett...