Az OFFI emblémája

Megkezdte munkáját az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. véleményező és tanácsadó szerve, a Fordítási és Tolmácsolási Minősítő Testület, amely öt magyarországi egyetem nyelvész-képzésben jártas szakembereiből áll. 

A fordítási piacon szereplő fordítóirodák közül az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. állított fel elsőként egy független szakmai grémiumot, amely kizárólag felsőoktatási szakemberekből áll, havonta ülésezik, éves munkaterve fókuszában pedig a minőségbiztosított fordítás, mint jó szolgáltatás áll.

Olyan kompetenciaelvű értékelési és szakmai minősítési rendszert fejlesztünk, amely a hiteles fordítások és szakfordítások legmagasabb színvonalú ellátását szolgálja. A Testület által javasolt megoldások támogatni fogják az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.-hez belépni kívánó fordítók, tolmácsok, lektorok és gyakornokok felvételi folyamatát és munkafolyamatokba illesztett minősítését egyaránt.

Célunk a legjobb hiteles fordítások és a legjobb szakfordítások elkészítése, amely az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. hűséges ügyfeleinek, megrendelőinek megelégedésére szolgál.

2016. március 31.

                                                                                                                           OFFI Zrt.

2016. április 5.

Friss hírek

naprakész információk az OFFI-ról

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben

Mesterséges intelligencia a fordítói munkavégzésben
Az OFFI Zrt Lektorátusa 2024. február 19-én szakmai napot tartott „Az AI alkalmazásának lehetőségei a fordítóipari gyakorlatban címmel”. Az izgalmas előadásokat a kérdések és válaszok szekciója zárta. A párbeszéd és a vita során sok kérdés felvetődött, többek között az, hogy milyen kockázatokat hordozhatnak ezek az alkalmazások és eszközök, és vajon hol kezelik a bevitt adatokat a globális cégek.

2024. évi fejlesztési programok, projektek, küldetés, vízió az OFFI stratégiájában

20240116_01
„2024 januárjában az alapító Igazságügyi Minisztérium által jóváhagyott, 2023 és 2026 közötti négy évre szóló fejlesztési és üzleti stratégiai időszak második évébe lépünk” – hívta fel a dolgozók figyelmét évindítójában az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella. Kiemelte, hogy már elindult az OFFI155 projekt, amelynek központi eleme az egész éven át tartó megemlékezés...

Stratégia, hagyomány, digitalizáció: interjú dr. Németh Gabriellával, az OFFI vezérigazgatójával

20231204
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) protokoll és rendezvényszervezés szakos végzős hallgatója, Kakucska Mónika szakdolgozatához 2023 novemberében interjút készített az OFFI első számú vezetőjével. Mivel a kérdések a stratégiaalkotást, az állami fordítóiroda több mint másfél évszázados szervezeti kultúráját...

Közlemény: az OFFI szolgáltatásai is elérhetők a Hazaváró Programban

20231121_00.png
A külföldről hazaköltöző, itthon dolgozni, tanulni, vállalkozni vagy családot alapítani vágyó ügyfelei részére az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. – kapcsolódva az állam által nyújtott szolgáltatási körhöz, illetve a hazatérést segítő, Hazaváró programon belül elérhető közigazgatási szolgáltatáscsomag részeként – kedvezményes fordítási és hitelesítési szolgáltatásokat kínál.

Szakmai nap a Magyar Nyelv Napja alkalmából

20231121
Széchenyi István 198 évvel ezelőtt, 1825. november 3-i felszólalásában a magyar nyelv művelését tűzte ki célul, amelynek ápolásával honfitársai magyar neveltetését kívánta segíteni: „Nekem itt szavam nincs. „Noha első magyar nyelvű írásos emlékeink a XII. századból származnak, hazánkban csak 1844. november 13-án vált hivatalos nyelvvé a magyar.” – és így szólt az OFFI tavaly novemberi tudósítása.

OFFI TRANSLAB: Fenntartható digitális nyelvi közfeladat-ellátás a 21. században

20231002
Az OFFI Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gabriella az OFFI dolgozói közösségének bejelentette, hogy a 2023 és 2026 közötti új Cégstratégia az Igazságügyi Minisztérium alapítói elfogadásával hatályba lépett, így az Alapító felhatalmazásával 2023 nyarától az OFFI új fejlesztéseken dolgozik.